Kweekzakjes-met-Cucumeris-roofmijten-tegen-trips-250-stuks

Kweekzakjes - natuurlijke bestrijding tegen trips - 250 stuks

Kweekzakjes - natuurlijke bestrijding te...

€89.95
per unit

Kweekzakjes - natuurlijke bestrijding tegen trips - 250 stuks

Biogrowi
Art. nr. 201878379

€89.95 per unit

Order now, shipped Tuesday 30/05
  • Free delivery from € 40
  • Tailored advice from our experts
  • Pay safe online
Pay safe with

Product information "Kweekzakjes - natuurlijke bestrijding tegen trips - 250 stuks"

Heb je in het verleden al last gehad van trips op je planten? Voorkomen is beter dan genezen! Je kan met deze kweekzakjes preventief gaan werken. Deze tripzakjes bevatten Neoseiulus cucumeris roofmijten. Ook meelmijten en zemelen zitten in de zakjes en fungeren als draagstof. De roofmijten voeden zich met de eitjes en jonge larven van trips. Volwassen tripsen worden niet gegeten. Na 5 tot 6 weken zullen nieuwe roofmijten uitkomen, waardoor de eerste tripsaantasting direct wordt tegengegaan.

Je kunt de kweekzakjes gebruiken bij kamerplanten, om schade op het blad te voorkomen. Vooral Monstera soorten, Tradescancia soorten, Calathea's, Anthuriums, Ficussen, rozen en gerbera's zijn gevoelig voor trips. Als je nieuwe kamerplanten koopt, isoleer ze dan en behandel ze met kweekzakjes tegen trips.

De kweekzakjes kunnen ook preventief worden gebruikt bij groenten zoals komkommer, paprika, meloen of aubergine, druiven en aardbeien. Ze werken het beste bij temperaturen hoger dan 20°C overdag en minstens 6°C 's nachts.

De kweekzakjes zijn gemakkelijk en snel op te hangen met het bijgeleverde haakje en bieden 5 weken lang bescherming. Ze zijn bovendien goedkoop in aanschaf. Hang minstens 1 kweekzakje aan elke plant en voor grote kamerplanten 2 tot 3 kweekzakjes. Als de planten in elkaar groeien, gebruik dan 1 kweekzakje per m2.

Onthoud dat de roofmijten de kweekzakjes verlaten via voorgeprikte openingen en dat je deze niet mag vergroten. Bevochtig de kweekzakjes ook niet onnodig. Na 5 tot 6 weken moeten de kweekzakjes worden vervangen om de bescherming tegen trips te behouden. Door systematisch kweekzakjes tegen trips te gebruiken, krijgt de trips geen kans om zich te ontwikkelen.

Over BioGrowi
BioGrowi is een bedrijf dat gespecialiseerd is in organische en ecologische oplossingen voor tuinieren en plantenverzorging. Ze bieden een breed scala aan producten die zijn ontworpen om de groei en gezondheid van planten te verbeteren, zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën. BioGrowi streeft naar duurzaamheid en respect voor het milieu in al hun producten en diensten.

Product specifications

Classification garden: Insects & birds
Control and protection of...: Crawling insects
Product group: Beneficial insects
Substance: Live/useful insects
Type of problem: Thrips
Usage location: Inside, Outside
Certified organic: Yes
Contents in pieces: 250
Contents: 1 pc