groene grassprieten

Waarom Barenbrug graszaad kopen


Het geheim van een mooi gazon? Kwalitatief graszaad en een goed onderhoud, met de juiste bemesting!

Diverse grassen

De aankoop van het juiste graszaad is afhankelijk van het type grond waarop het gazon komt te liggen. Dit speelt een grote rol in de opkomst van jouw gazon en het voorkomen van bijvoorbeeld straatgras. Bespaar dus zeker niet op graszaad maar kies voor een hoogkwalitatief mengsel van een topmerk, zoals Barenbrug.

De meeste graszaadmengsels bestaan uit een combinatie van verschillende types grassen:

👉 Lolium perenne (Engels raaigras)
👉 Poa Pratensis (Veldbeemdgras)
👉 Festuca rubra (Roodzwenkgras)
👉 Agrostis Tenuis (Struisgras)
👉 Gepatenteerde graszaadsoorten

Het verschil met een goedkoop graszaadmengsel

  • Goedkopere graszaadproducenten stellen meestal slechts één of een klein aantal grasmengsels samen, die vervolgens verkocht worden als alleskunnen en overal toegepast kunnen worden.   Hierdoor kunnen ze zoveel mogelijk in bulk aankopen en dat bespaart hen kosten. Daarnaast doen deze merken ook niet aan ontwikkeling waardoor de nieuwste en beste graszaden natuurlijk niet in hun mengsels voorkomen. Het zijn ook meestal handelsbedrijven die aankopen, verpakken en verkopen, maar zelf niet aan graswinning doen.

  • Het zaad bij een goedkoop graszaadmengsel is dikwijls niet gecoat waardoor ze sneller opgegeten worden door vogels. Door zaden te coaten, versnelt ook het kiemingsproces en de groei van jonge grasplanten omdat je de ideale kiemomgeving voor de zaden creëert.

  • Tot slot is de kwaliteit van het graszaad zelf natuurlijk van B-kwaliteit. Het resultaat: kale plekken in het gazon en een minder goede samenstelling. Hierdoor krijgen onkruid & straatgras vrij spel. Je grasmat in orde brengen zorgt hierdoor voor heel wat frustraties en kost veel tijd & geld.
Green Earth Label - Barenbrug

Barenbrug is toonaangevend in de zadenwereld als kwaliteitsmerk. Hun graszaden zijn met zorg samengesteld en er is een grote keuze, afhankelijk van de gewenste toepassing en ondergrond. Barenbrug levert niet enkel kwalitatief zaad, maar heeft ook veel aandacht voor een ecologische en duurzame aanpak. Zo hebben zij het Green Earth Label in het leven geroepen. Graszaadmengsels die dit keurmerk krijgen besparen op water, maaiwerk, meststoffen en pesticiden ten opzichte van hun voorganger.


SOS- en RPR-technologie

Naast coating kunnen nog enkele nieuwe ontwikkelingen toegepast worden voor een sterker gazon. Twee voorbeelden hiervan zijn de SOS- en RPR-technologie.

• SOS (Super Over Seeding)

SOS is een innovatie waarbij het graszaad heel snel opkomt, ook bij zeer lage temperaturen. Zo kan je al zaaien bij 4°C waardoor je ook in de wintermaanden kan doorzaaien. Hierdoor kan je op een duurzame manier de bespeelbaarheid van een sportveld tijdens de winter verlengen, maar ook voor een particuliere tuin is doorzaaien geen overbodige luxe.

De SOS-grasmengsels hebben al heel wat verschillende innovatieprijzen gewonnen, en zijn geliefd bij veel voetbalclubs als redmiddel om de velden toch bespeelbaar te krijgen. En zeker niet te onderschatten: door de supersnelle opkomst is de kans op onkruidgroei weer minder groot.

• RPR

Nog zo een interessante innovatie is RPR, een zelfherstellend Engels raaigras dat zeer snel opkomt en uitlopers vormt. Normaliter zijn grassen allemaal afzonderlijke sprietjes (plantjes). Het RPR-gras gaat echter horizontale uitlopers vormen, zoals bijvoorbeeld de aardbeiplant dat ook doet. Dit resulteert in een ijzersterk & vol gazon.

De voordelen:

  • Zeer sterk in de grond verankerd doordat de grassen met elkaar en de bodem verbonden zijn. Je krijgt dus een zeer sterk speel- en sportgazon!
  • Zeer snelle opkomst
  • Je krijgt een zeer dichte en sterke grasmat waardoor onkruid en straatgras minder kans maken!

Welk graszaadmengsel kiezen?

  • Welk soort graszaad je moet kiezen, hangt af van het doeleinde van jouw gazon. Wordt het gazon vaak belopen door spelende kinderen? Kies dan voor een speel- en sportmengsel, die kan wel tegen een (voetbal)stootje. Kies bij voorkeur voor een mengsel met RPR-technologie.
  • Is het gazon de blikvanger van je tuin? Dan kies je beter voor een siergazon, met stijlvol en elegant gras als resultaat.
  • Is je gazon beschadigd? Kies dan voor een herstelmengsel. Wil je (door)zaaien bij koudere temperaturen (onder de 15°C)? Dan is graszaad met SOS-technologie de beste optie! 

Minder maaiwerk en waterverbruik

Graszaden komen in zeer veel variaties, er is voor elk wat wils. Zo ook enkele speciallekes die er gekomen zijn op vraag van vele klanten zoals de “Mow Saver” en “Water Saver”.

• Mow saver

Dit graszaad zorgt ervoor dat je het gras minder hoeft te maaien. Zo bespaar je tijd maar ook afval. Met dit product hoeft het gazon maar liefst 35% minder vaak afgemaaid te worden dan normaal. Het zorgt voor laagblijvend gras met een snelle vestiging. Dankzij deze snelle vestiging en kieming ontstaat er snel een dichte groene grasmat na het inzaaien. Dit oogt niet enkel zeer mooi maar zet ook onkruid buitenspel. Mow Saver werkt ook ideaal bij robotmaaiers

• Water saver

Water Saver voorkomt dan weer dat langdurige droogte jouw grasmat zal beschadigen. Het mengsel bestaat uit rietzwenkgras, Engels raaigras en veldbeemdgras. Die laatste staat bekend voor zijn herstellend vermogen na een droge periode. Het rietzwenkgras zorgt voor een diepe inworteling waardoor het gras water uit diepere lagen kan halen. Het water en suiker slaat hij vervolgens op in zijn wortels, als reserve voor droge periodes. Met dit grasmengsel kan er tot wel 70% van de totale hoeveelheid irrigatiewater bespaard worden. Da's mooi meegenomen, zeker in tijden van droogte!

• Schaduw & zon

Dit graszaad doet het, zoals de naam al doet vermoeden, zowel goed in een schaduwrijke als zonnige tuin. Ideaal dus als jouw tuin omringd is door prachtige bomen die voor heel wat schaduw zorgen. Het zorgt voor een dichte grasmat waardoor kale plekken vermeden worden. Een extra voordeel is dat dit graszaad mosvorming voorkomt. Deze soort is goed bestand tegen spelende kinderen.

Heb je last van straatgras in jouw gazon? De oplossingen lees je hier.

Speciale coating voor moeilijke of waterafstotende gronden

Lukt het je maar niet om een mooi grasplein te verkrijgen door jouw waterafstotende grond? Dan raden we de Yellow Jacket Water Manager aan. Met zijn revolutionaire technologie wordt er een laagje rond de graszaadjes gevormd die voor de ideale groeiomstandigheden zorgt. Deze coating zorgt voor een goeie vochthuishouding, met een optimale kieming en vestiging als resultaat. Opgelet: niet alle graszaden zijn gecoat!


Naar de merkenpagina van Barenbrug

Bekijk onze aanraders 👇

-29%
-29%
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad herstelgazon SOS Lawn Repair gecoat - 1kg tot 50m²
€ 16,20 € 11,50
-29%
-29%
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad herstelgazon SOS Lawn Repair gecoat - 5kg tot 250m²
€ 69,99 € 49,95
-32%
ECO
ECO
-32%
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad Shadow gecoat - voor in de schaduw en zon - 1kg tot 50m²
€ 18,99 € 12,99
-16%
-16%
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad Water Saver - water besparen - 1kg tot 40m²
€ 16,50 € 13,90
-29%
-29%
Hermie's keuze
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad Bar Power RPR - extreem sterk zelfherstellend gazon - 15kg tot 750m²
€ 156,00 € 110,00
-23%
-23%
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad Mow Saver - minder maaien - 15kg tot 600m²
€ 169,00 € 129,93
-27%
-27%
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad Water Saver - Droogtebestendig gazon - 15kg tot 500m²
€ 149,99 € 108,82
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad Horse Master - voor paard en kleinvee - 15kg tot 1800m²
€ 112,10
-23%
-23%
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad Resilient Blue Lawn - gras dat terugvecht - 15kg tot 750m²
€ 175,00 € 134,94
-41%
-41%
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad Resilient Blue Lawn - gras dat terugvecht - 5kg tot 250m²
€ 84,80 € 49,95
-24%
-24%
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Barenbrug graszaad Lawn Clover Yellow Jacket - Creëer een zelfvoorzienend gazon - 0,5kg (50 tot 400m²)
€ 18,45 € 13,99

Meer info? Ontvang al onze tuintips rechtstreeks in je mailbox!

We mailen je alleen handige weetjes, groene adviezen en onze beste promoties & kortingen. Je ontvangt 'm ongeveer 1x per week en je kan op elk moment uitschrijven. Geen spam, beloofd 🤞