Filters en pompen

Een aantal accessoires voor je zwembad zijn leuk om te hebben of gewoonweg handig, denk maar aan bijvoorbeeld een afdekzeil, een voetenbadje of een thermometer. Andere accessoires zijn eenvoudigweg hoogst noodzakelijk. Filterpompen voor je zwembad behoren tot deze laatste categorie. Een zwembadpomp houdt je zwembad schoon aan de hand van filters - daarom wordt ze ook filterpomp genoemd - en zorgt tegelijk voor watercirculatie. Deze watercirculatie vermijdt de vorming van algen en schimmels doordat de toegevoegde onderhoudsproducten hun werk beter kunnen doen.

Filtert en circuleert het water in je zwembad
Geluidsarm
Bestand tegen chloor

Nog meer vragen over zwembadpompen? Lees het antwoord op al je vragen in onze FAQ over zwembadpompen

Zandfilterpomp vs patroonfilterpomp

Je zal wel al hebben gemerkt dat er twee types filterpompen voor je zwembad bestaan, namelijk zandfilterpompen en patroonfilterpompen. Het verschil is vrij voor de hand liggend. Bij zandfilterpompen wordt je zwembadwater gefilterd met behulp van filtratiezand, bij patroonfilterpompen gebeurt dit aan de hand van patronen. Die worden ook wel cartridges genoemd. Beide types filterpompen zuigen eerst het zwembadwater aan en pompen het daarna terug. De wijze van filtering is het grote verschil.

Zandfilterpomp

  • Verwijdert zelfs het kleinste vuil 
  • Geschikt voor grotere zwembaden  
  • Mogelijkheid om filtratiezand te vervangen door milieuvriendelijke filterbollen 
  • Eenvoudig aan te sluiten en onderhouden

Bekijk alle zandfilterpompen

Patroonfilterpomp

  • Verwijdert stof en vuildeeltjes 
  • Geschikt voor kleinere zwembaden tot ± 35000 liter 
  • Eenvoudig aan te sluiten en onderhouden 
  • Om de tweetal weken moet de cartridge vervangen worden

Bekijk alle patroonfilterpompen

Zoutwatersystemen

Ben je allergisch voor chloor waardoor je last krijgt van jeukende of rode ogen? Dan heb jij zeker baat bij een zoutwatersysteem. Zo’n systeem is een soort filterpomp die zout omzet in natuurlijk chloor. Algen en bacteriën worden gedood, maar jij hebt geen last van de gevolgen van chemisch chloor.

‼️ TIP: Lees de voordelen van een zoutwatersysteem


Bekijk alle zoutwatersystemen