FAQ (Veelgestelde vragen)

📦 Levering 

  • Wanneer wordt mijn pakje geleverd?

Over het algemeen wordt jouw pakje de eerstvolgende werkdag (vaak is dit tussen 9u en 18u maar de uren kunnen afwijken) geleverd door PostNL. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen aangezien PostNL zijn routes zelf opstelt aan de hand van alle uit te leveren pakketten + het verkeer niet in de hand heeft.

Wanneer het om een volumineuze bestelling of een bestelling van meer dan 150 kg gaat, werken we met pallettransport (via GLS of Dina Logistics) en kan de levering 2 tot 3 werkdagen duren.

Plaats je een bestelling voor 17u? Dan doen we er alles aan om jouw order nog dezelfde dag te laten vertrekken.
Met dank aan onze super magazijniers & koeriers!

  • Hoe kan ik mijn pakje volgen?

Nadat jouw pakket klaar wordt gemaakt voor verzending, ontvang je een mail met de tracking code.
Zo kan je de weg van jouw pakketje van ons magazijn naar jouw voordeur vlot opvolgen! 

Lees hier meer over onze levertijd & verzendkosten.

🔄 Retour 

Toch niet helemaal tevreden met je bestelling? Dat is jammer maar kan gebeuren! Bij Hermie.com kan je jouw artikelen makkelijk terugsturen!

✔️ 30 dagen bedenk- en retourtijd
✔️ Eenvoudig retourneren
✔️ Terugbetaling binnen 14 dagen
✔️ Retourneren via koeriersdienst of in ons afhaalpunt
✔️ Defect artikel ontvangen? Geef onze klantendienst een seintje!

Hoe meld ik mijn retourzending aan?

Meld je retour aan via ons retour platform: hermie-online.returnless.com/nl

Na het ingeven van je order & e-mailadres kan je selecteren welke producten je wenst te retourneren, en wat de retourreden is. Zo kunnen wij jouw retourzending sneller verwerken & krijg je het terugbetaalde bedrag sneller terug! Via dit platform kan je ook een verzendlabel aankopen om je retourpakket te versturen via een pakketpunt. De tarieven voor een retour bedragen tussen €10 en €15, afhankelijk van het gewicht en land.


Welke artikelen kunnen niet geretourneerd worden?

Bij Hermie kan je het overgrote merendeel van de artikelen retourneren. Voor sommige artikelen maken we echter een uitzondering omdat ze lijden onder een retourzending (levend goed) of omdat bepaalde artikelen op maat gemaakt zijn voor de klant;

• Op maar gemaakte artikelen zoals serres
• levend goed: aaltjes, nematoden, planten, echte kerstbomen...
• verbruiksgoederen & hygiënische producten
• vouchers, cadeaukaarten & tegoedbonnen (ook wanneer ze nog niet gebruikt zijn)

Is de retourzending goed bij ons aangekomen? 

Dan verwerken we deze binnen de 14 dagen. Het aankoopbedrag wordt via de originele betaalmethode terugbetaald. Wij hanteren geen gratis retourbeleid dus de transportkosten voor de retourzending zijn voor jouw rekening.

🗯️ Klachten 

Is jouw pakket beschadigd aangekomen of blijkt het product defect? We willen enkel tevreden klanten dus geef onze klantendienst zeker een seintje zodat ze je zo snel mogelijk een oplossing kunnen aanbieden! 
Bezorg de klantendienst steeds beeldmateriaal van de beschadiging of het defect.

Meer informatie over ons garantie- en klachtenbeleid? Klik dan hier!

Nog een vraag die onbeantwoord bleef?

Onze klantendienst staat voor je klaar!
Stuur een 📧 naar info@hermie.com of 📞 ons op het nummer +32 9 396 59 00.
De klantendienst is van maandag t.e.m. vrijdag telefonisch te bereiken van 9-12u en van 13-17u.
Op zaterdag & zondag genieten we van een welverdiend weekend maar staan we op maandag opnieuw paraat om alle mailtjes te beantwoorden! 

Vaak gestelde productvragen

  • Help, mijn witloofwortelen zijn rot?!

Je kijkt er al zo lang naar uit en eindelijk is het dan zover: jouw pakket met witloofwortelen is aangekomen! Bij het uitpakken van de doos neem je echter een onaangenaam geurtje waar 👃 en denk je "Help, mijn witloofwortelen zijn rot?!". Er is echter een groot verschil tussen gekoelde witloofwortelen waarvan het loof begint af te sterven en slechte witloofpennen.

  • Het ratten- of muizengif werkt niet

Ratten & muizen zijn slimme beestjes dus met gewoon wat gif strooien kom je er niet. Heb je last van een grote plaag in huis? Dan zal je een grondig bestrijdingsplan moeten opstellen.
In dit artikel geven we je 5 tips om het ratten- en muizengif zo efficiënt mogelijk te gebruiken!

In het kort: 
1. Wissel regelmatig af tussen verschillende soorten gif (met andere actieve soorten). Doe je dit niet? Dan zullen de knaagdieren resistent worden voor het gif en voorzie je ze enkel van een dagelijkse portie voedsel.
2. Kies het juiste soort lokaas! Heb je last van muizen in het tuinhuis? Dan heb je lokaas nodig die tegen een vochtige omgeving kan, zoals een bloc of pasta. 
3. Raak het gif niet aan met je blote handen & blijf voldoende lokaas plaatsen. Voor een grote plaag kom je er niet met één doosje. 

  • Ik heb pootgoed aangekocht maar ik krijg geen 25% korting bij afhaling? 
Super dat je de bestelling zelf komt ophalen, dat kunnen we enkel aanmoedigen!
De 25% afhaalkorting is echter enkel van toepassing op het plantgoed (plantjes) en niet op het pootgoed (uien, sjalotten, look, witloof- en aspergewortels...).

Waarom is de afhaalkorting enkel geldig op het plantgoed?
Om de plantjes zo veilig mogelijk tot bij de klant te krijgen, maken wij gebruik van beschermende blisters
Wanneer de klanten de plantjes komen ophalen, moeten onze magazijniers de planten niet in deze gerecycleerde blisters verpakken. Dit spaart materiaal & tijd uit. Dus daarvoor belonen wij onze klanten met een mooie afhaalkorting!

  • Wat kan ik doen tegen onkruid in mijn gazon?
Sinds 2018 zijn er geen selectieve onkruidbestrijders (glyfosaat) meer beschikbaar voor particuliere klanten. Je vindt heel wat producten op de markt die de term onkruidbestrijder krijgen maar dit zijn producten op basis van zuren (bv. pelargonzuur). Deze producten verbranden niet enkel het onkruid maar ook jouw gazon. Helaas kan je dus enkel preventief handelen en jouw gazon goed onderhouden. Je leest er hier meer over!