Herroepingsrecht

Toch niet helemaal tevreden met je bestelling? Dat is jammer maar kan gebeuren!
Bij Hermie.com kan je jouw artikelen makkelijk terugsturen!

✔️ 30 dagen bedenk- en retourtijd
✔️ Eenvoudig retourneren
✔️ Terugbetaling binnen 14 dagen
✔️ Retourneren via koeriersdienst of in ons afhaalpunt
✔️ Defect artikel ontvangen? Geef onze klantendienst een seintje! 

Heb je een bestelling geplaatst via een platform (zoals Blokker, FonQ, Bol...) en wens je deze te retourneren? Neem dan contact op met onze klantendienst via info@hermie.com voor meer informatie.

Om het retourproces nog vlotter te laten verlopen, hebben we enkele FAQ’s voor je opgesteld. Werd jouw vraag na het lezen nog niet beantwoord? Neem dan zeker contact op met onze klantendienst. Zij staan voor je klaar! 📧📞

Wat is de retourtermijn?

De wettelijke retourtermijn is 14 dagen maar bij Hermie kan je genieten van 30 dagen bedenktijd. Dit wil zeggen dat je binnen 30 dagen na ontvangst je retourzending moet aanmelden. Na het aanmelden heb je nog 14 dagen de tijd om je zending retour te sturen.

We snappen dat je in de rush van het dagelijkse leven je retourzending al eens kan vergeten of geen tijd hebt voor een stop bij het pakjespunt. Daarom geven we je extra lang de tijd om je pakje retour te sturen!

Hoe meld ik mijn retourzending aan?


Je kan jouw retourzending eenvoudig aanmelden via het retourplatform hermie-online.returnless.com. Na het ingeven van je order & e-mailadres kan je selecteren welke producten je wenst te retourneren, en wat de retourreden is. Zo kunnen wij jouw retourzending sneller verwerken & krijg je het terugbetaalde bedrag sneller terug! Via dit platform kan je ook een verzendlabel aankopen om je retourpakket te versturen via een pakketpunt. De tarieven voor een retour bedragen tussen €10 en €15, afhankelijk van het gewicht en land.

Is je bestelling beschadigd of defect aangekomen? Dan ontvang je uiteraard een gratis retourlabel van ons. Kies via het retourplatform de passende retourreden & voeg de nodige foto's toe als bewijsmateriaal.

*** Opgelet: ons retourplatform is nog in ontwikkeling. Lukt het niet om je bestelling als retour aan te melden via bovenstaande link? Stuur dan gerust een mailtje naar info@hermie.com met je retouraanmelding! ***

Wat zijn de retourvoorwaarden? 

 • Als online klant heb je het recht om het ontvangen artikel te bekijken & uit te testen (net zoals in de winkel), zolang dit geen gebruikssporen of schade (bv. vlekken, rookgeur, water, schoonmaakproducten…) nalaat. Is dit wel het geval? Dan kunnen wij een waardevermindering toekennen aan het geretourneerde artikel. Over dit punt kan soms discussie ontstaan, wij verwijzen je dan ook graag door naar de website van FOD Economie waar je de duidelijke regelgeving kan terugvinden over het uittesten van producten. Ook verbruiksgoederen (zoals schoonmaakproducten, ratten- en muizengif, vloeibare meststof...) kunnen niet geretourneerd worden nadat deze geopend & gebruikt/uitgetest werden, ook al is dit slechts gedeeltelijk. Hygiëneproducten, zoals pampers, kunnen niet geretourneerd worden eens de verpakking geopend is na ontvangst. Hierdoor wordt de verzegeling gebroken & voldoen zij niet meer aan de retourvoorwaarden voor hygiënische producten. 

 • Het geretourneerde artikel dient compleet te zijn (alle onderdelen zijn aanwezig)

 • De verpakking wordt niet meer beschadigd dan nodig om deze te openen. Bij voorkeur ontvangen we het artikel met de originele verpakking retour. Gebruik je tape om de verpakking dicht te kleven? Dan raden we doorzichtige tape aan zodat je de bedrukking van de doos niet beschadigt.

Opgelet: is jouw bestelde artikel defect of beschadigd aangekomen? 
Neem dan contact op met onze klantendienst & bezorg ons onderstaand beeldmateriaal:

 • Foto van de omverpakking & verzendlabel
 • Foto van de beschadigingen aan het pakket & het artikel
 • Foto van de binnenkant van de doos met het opvulmateriaal (indien aanwezig)
 • Foto van het volledige artikel + gedetailleerde foto van de schade aan het artikel
Zo kunnen wij checken of je een beroep kan doen op onze garantieregeling en of de defecte/beschadigde zending wel teruggestuurd moet worden naar ons. Laat je dit niet weten aan onze klantendienst & stuur je het defecte/beschadigde artikel retour? Dan wordt het artikel als retourzending behandeld & kan er waardevermindering toegepast worden.

De ingebruikname van een product staat gelijk aan het aanvaarden van het product in de geleverde staat. Komt je product beschadigd aan en meld je dit niet bij onze klantendienst, maar gebruik je het product wel? Dan kunnen wij geen actie meer ondernemen wanneer er na de ingebruikname nog een case wordt ingediend.

Lees hier meer over onze garantieregeling.

Wat houdt een waardevermindering in?

Zijn er gebruikssporen (bv. water, rookgeur, vlekken, etensresten, schoonmaakproducten…) of schade te zien op jouw geretourneerde artikel? Dan kunnen wij een waardevermindering toepassen. 

 • Waarom? Wij moeten het artikel immers laten repareren/reinigen zodat het opnieuw verkoopbaar is. Jij ontvangt toch ook graag een artikel dat perfect in orde & mooi verpakt is?!  
 • Hoeveel? Elke case wordt apart bekeken & geëvalueerd om zo een gepaste waardevermindering toe te kennen. Het percentage waardevermindering dat toegepast wordt, is afhankelijk van de aard van de gebruikssporen of schade.

Klinkt dit nogal vaag? Dan hebben we enkele concrete voorbeelden voor je opgesomd 👇
 • Robotmaaier
Stel je voor dat je (in een opwelling) een robotmaaier hebt aangekocht maar je het gazon achteraf gezien liever toch manueel blijft maaien. Dan hebben wij volgende mogelijkheden op een rijtje gezet:

→ Je hebt enkel de verpakking geopend & de robotmaaier bekeken? Geen probleem, je krijgt van ons het volledige aankoopbedrag terug!

→ Je hebt de robotmaaier gemonteerd maar er zijn geen gebruikssporen/schade aan het toestel? Geen probleem, je krijgt van ons het volledige aankoopbedrag terug!

→ Je hebt het gazon afgemaaid met de robot & stuurt deze retour. Na gebruik blijft er gras, vocht, grond… achter in het toestel. Hiervoor passen wij een waardevermindering toe. Het toestel werkt nog perfect maar deze vertoont gebruikssporen die we moeten reinigen.

→ Wil je de robot in gebruik nemen maar is deze al bij ontvangst defect? Neem contact op met onze klantendienst zodat zij de garantieregeling voor je kunnen bekijken. Stuur je het toestel toch retour zonder communicatie? Dan wordt deze wellicht als retourzending met gebruiksschade verwerkt & wordt er waardevermindering toegepast.

 • Spa

→ Je hebt enkel de verpakking geopend & de spa bekeken? Geen probleem, je krijgt van ons het volledige aankoopbedrag terug!

→ Je hebt de spa opblazen maar verder niet in gebruik genomen? Hiervoor passen wij een waardevermindering toe (fictief voorbeeld: 25%). Het product dient machinaal opnieuw gevouwen te worden.

→ Je hebt de spa gevuld met water/onderhoudsproducten & uitgetest, maar wenst deze toch niet te houden? Hiervoor passen wij een waardevermindering toe (fictief voorbeeld: 50%). Het toestel werkt nog perfect maar dient uitgedroogd, gereinigd & machinaal gevouwen te worden.

→ Je hebt de spa gevuld met water maar deze werkt niet? Neem contact op met onze klantendienst zodat zij de garantieregeling voor je kunnen bekijken. Stuur je het toestel toch retour zonder communicatie? Dan wordt deze wellicht als retourzending met gebruiksschade verwerkt & wordt er waardevermindering toegepast.

 • Vijver- of zwembadpomp

→ Je hebt enkel de verpakking geopend & de pomp bekeken? Geen probleem, je krijgt van ons het volledige aankoopbedrag terug!

→ Je hebt de pomp al in de vijver of het zwembad uitgetest, maar wenst deze toch niet te houden? Hiervoor passen wij een waardevermindering toe (fictief voorbeeld: 50%). Het toestel werkt nog perfect maar er zijn gebruikssporen. Eenmaal de pomp in aanraking is geweest met water, moet deze in het water blijven. Anders zal deze beginnen roesten. Vandaar dat wij de pomp niet zonder waardevermindering kunnen terugnemen.

→ Je hebt de pomp gebruikt in de vijver of het zwembad, maar deze werkt niet? Neem contact op met onze klantendienst zodat zij de garantieregeling voor je kunnen bekijken. Stuur je het toestel toch retour zonder communicatie? Dan wordt deze wellicht als retourzending met gebruiksschade verwerkt & wordt er waardevermindering toegepast.


Natuurlijk hangt de waardevermindering af van hoe het toestel werd gebruikt, waarvoor & de waarde van het product zelf:

Voorbeeld: bij een robotmaaier van € 500 zal procentueel een hogere waardevermindering nodig zijn om deze te reinigen dan bij een robot van € 1500. Het schoonmaakwerk blijft immers hetzelfde (fictief voorbeeld: 100 euro) maar het aankoopbedrag van het product is verschillend.

In de winkel staat er vaak een demo model, kan je de verpakking openen maar kan je het gazon ook niet maaien of even lekker bubbelen in de spa. Ook bij onze online winkel kan dit niet, zonder achteraf waardevermindering toe te passen.

Onze klantendienst zal steeds contact met je opnemen indien er een waardevermindering voor jouw retourzending wordt toegepast. Zo heb je steeds de keuze om de waardevermindering te aanvaarden of het toestel toch graag opnieuw toegestuurd te krijgen (met gebruikssporen).

Welke artikelen kunnen niet geretourneerd worden?

Bij Hermie kan je het overgrote merendeel van de artikelen retourneren. Wettelijk gezien kan de consument zijn herroepingsrecht NIET uitoefenen als:

• de geleverde goederen snel kunnen bederven of beperkt houdbaar zijn. Specifieke voorbeelden hiervan zijn aaltjes, nematoden en planten.
• de geleverde goederen zijn vervaardigd volgens de specificaties van de consument, of duidelijk voor een specifieke persoon zijn bestemd. Specifieke voorbeelden hiervan zijn serres (maat en kleur op wens van de klant gemaakt).

Hoe verstuur ik mijn retourzending?

Verpak het retourartikel in een stevige doos zodat deze goed beschermd zit tijdens het transport. Bij voorkeur verpak je het retourartikel in de originele verpakking & een beschermende doos. Heb je geen omdoos liggen? Dan raden we aan om doorzichtige tape te gebruiken zodat je de bedrukking op de originele verpakking niet (of zo weinig mogelijk) beschadigt. 

Waarom wij niet kiezen voor gratis retourneren

Wij doen niet mee aan de “gratis verzending” abonnementsformules en “gratis retour policy”. Dit gaat altijd ten koste van milieu en mens. Denk maar aan het transport en de fysieke mankracht die ingezet moet worden om al die retourzendingen te verwerken. 

Wij zetten wel in op gratis advies, net als een kwalitatieve en makkelijk te bereiken klantendienst! Dit is volgens ons de enige garantie om verder te kunnen groeien, bloeien en relevant te blijven voor onze consument. 

Kan ik mijn retourzending in jullie afhaalpunt binnenbrengen? 

Dat kan zeker & vinden we zelfs supergoed! Jouw retourzending bij ons binnenbrengen maakt niet enkel ons groene 💚 blij (minder transport!) maar ook je portemonnee 😉 Zo spaar je verzendkosten uit!

Meld jouw retourzending steeds op voorhand aan via ons platform
 hermie-online.returnless.com. Zo kan jouw retourzending nog vlotter verwerkt worden & staat het geld sneller op je rekening. We kunnen je retour bij het binnenbrengen helaas niet onmiddellijk verwerken. Voor het afgeven van je retourzending in ons afhaalpunt is dezelfde verwerkingstermijn & retourprocedure van tel als bij verzending per koeriersdienst.

Terugbetaling van jouw retourzending

Is jouw retourzending bij ons aangekomen? Dan verwerken we deze binnen de 14 dagen. Het aankoopbedrag wordt via de originele betaalmethode terugbetaald. Wij hanteren geen gratis retourbeleid dus de transportkosten voor de retourzending zijn voor jouw rekening.


Modelformulier herroepingsrecht

Het modelformulier van FOD Economie kan je hier raadplegen.

Heb je nog vragen? 🙋‍♀️ Geef onze klantendienst dan gerust een seintje!