Herroepingsrecht

Ben je niet 100% tevreden met jouw aankoop? Dat is jammer maar is natuurlijk altijd mogelijk! Bij hermie.com kan je producten eenvoudig retourneren en ontvang je het betaalde aankoopbedrag terug (inclusief eventueel betaalde verzendkosten van de heenlevering).
Je hoeft geen reden voor de retourzending op te geven maar dit is wel altijd handige info voor de klanten- en retourdienst!

Je hebt voor het aanmelden van de retourzending 14 dagen de tijd, startend vanaf de dag dat je de bestelling ontvangt.
Na het aanmelden van de retourzending heb je 14 dagen de tijd om de gewenste producten retour te sturen. 

Voldoet de retourzending aan alle voorwaarden?

Dan krijg je het bedrag voor de geretourneerde producten en eventuele verzendingskosten voor de heenzending terug. Enkel de kosten van de retourzending naar onze webwinkel zijn voor jouw rekening. 

Hoe moet je de producten retourneren?

1. Meld de retourzending aan door een mailtje te sturen naar info@hermie.com met het ordernummer en het artikel dat je wenst te retourneren.
2. Stuur de goederen op naar onderstaand adres.

Hermie Online BV
Industrielaan 5
9900 Eeklo
België

Bij Hermie hanteren we geen gratis retour policy. Je kan dus vrij kiezen met welke koeriersdienst je jouw pakje retour naar ons stuurt. De kosten voor de retourzending zijn voor jouw rekening. 

Woon je in België of Nederland? Dan kan je ook een retourlabel voor PostNL aankopen bij onze klantendienst. Dit label wordt per mail doorgestuurd. Zo kan u het label zelf afdrukken, op het retourpakket kleven & de zending bij een PostNL-verzendpunt binnenbrengen.

3. Hebben we jouw retourzending in goede staat ontvangen?
Dan krijg je uiterlijk 14 dagen na ontvangst het betaalde bedrag terug (en eventueel betaalde transportkosten voor de heenzending) via de originele betaalmethode.

Welke producten mag je niet retourneren?

Het herroepingsrecht is niet geldig voor producten die speciaal op maat gemaakt of samengesteld zijn voor de klant, of producten die snel kunnen bederven (serres, planten, nuttige insecten...)

Indien er schade is ontstaan aan het product en aantoonbaar is dat er meer met het product is gebeurd dan verwacht mag worden om te beoordelen of je het wilt houden, zijn de kosten van de schade voor uw rekening:

De verpakking van het product mag opengemaakt worden maar het product zelf mag geen vlekken, (rook-)geuren of andere schade bevatten. Indien er slijtage of schade is opgetreden dan zijn wij gerechtigd die schade te verrekenen bij het terugbetalen van de retourzending. 

De geretourneerde producten worden bij ons gecontroleerd. Indien deze opnieuw verkoopbaar zijn, storten wij het aankoopbedrag terug. Hiervoor zijn volgende voorwaarden van kracht:

  • het product is compleet (alle onderdelen zijn aanwezig)
  • het product verkeert in originele staat (geen beschadigingen vertonen)
  • het product heeft geen gebruikssporen (bijvoorbeeld aarde, water, sproeistoffen...)

Verpak de retourzending stevig!

Om problemen te vermijden vragen wij je om het product goed te verpakken zodat er geen transportschade kan ontstaan. Gebruik een stevige doos en opvulmateriaal.