Over ons

Hermie.com is specialist in alles wat met de tuin te maken heeft met specialisatie in zwembad, buitenspeelgoed, tuingereedschappen, meststoffen, potgrond en vele andere producten. We verdelen topmerken als Intex, Smoby, DCM, Barenbrug, BSI, Viano, Nesling, Edialux, Gardena, Ecopots, Hozelock... Ons aanbod is zeer gevarieerd: van verse kruiden, zaden, meststoffen, bodemverbeteraar, vogelhuisjes en allerhande decoratie tot huishoudmateriaal en onderhoudsproducten.

Klanttevredenheid, snelle levering, kwalitatieve producten, scherpe prijszetting en een familiale bedrijfscultuur kenmerken ons.

Sinds eind 2019 hebben we een samenwerking met Famiflora, het grootste tuincentrum van België. Hierdoor kunnen wij ons productassortiment wekelijks uitbreiden.

Mission statement

Hermie.com is een ambitieuze klantgerichte online organisatie met een compleet, gevarieerd, kwalitatief en scherp geprijsd aanbod voor de particuliere klant, met focus op digitale inspiratie en advertising voor tuin, huis & dier.

Onze klantendienst staat voor je klaar!

Heb je advies nodig of een prangende (tuin)vraag? Vul het contactformulier hieronder in zodat we je verder kunnen helpen 👇
Geef ons gerust een seintje via 📧 info@hermie.com of 📞 +32 9 396 59 00

Contact
Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
Privacy *

Volg je ons al online?

Hou onze Facebook-Instagram- & Pinterest pagina's zeker in de gaten voor handige tips & tricks, nieuwtjes, interessante promo's en leuke wedstrijden!

Een pakje bestellen bij Hermie? Een kijkje achter de schermen! 👀

Heb je een leuk product toegevoegd aan jouw winkelwagentje? 🛒
Dan kan je bij het afrekenen kiezen voor levering aan huis of afhaling in ons magazijn in Eeklo (Industrielaan 5). 

 Vervolgens gaan onze vrolijke magazijniers aan het werk, op zoek naar het juiste artikel. Zij kennen de magazijnen inmiddels op hun duim. 

Nadat jouw product uit de rekken werd gevist, gaat deze mee naar de inpakafdeling. Daar wordt jouw bestelling nog eens gecontroleerd en verpakt tot een pakje op maat. Zo hoeven we geen onnodig opvulmateriaal te gebruiken & kunnen er meer pakjes mee met het transport. Natuurlijk hebben we niet voor elk product een perfect passende doos in huis. Dan is extra opvulmateriaal voor een veilige & stevige zending wel welkom!
Wist je dat we dit opvulmateriaal zelf maken van ons oud & onbruikbaar karton? Hiervoor hebben we "Sjoerd the Shredder" geadopteerd.
Sjoerd heeft grote honger dus we voeren hem wekelijks een nieuwe portie karton.

Bestel je planten? Dan verpakken we deze in onze gerecycleerde plantenblisters. Deze zijn gemaakt van oude PET-flessen en kunnen na gebruik opnieuw in de PMD-zak gedropt worden. Je leest er hier meer over.
Wist je dat je van 25% korting kan genieten op het plantgoed bij afhaling? 

Nadat jouw bestelling werd ingepakt, wordt deze opgepikt door één van onze transportfirma's (PostNL, GLS of Dina Logistics). Jouw pakje gaat dan richting sorteercentrum waar het met tienduizenden andere pakjes verwerkt wordt. Om daarna met de koerier naar jou toe te komen! 

Zit je na deze rondleiding in ons magazijn nog met vragen of heb je een probleem? Onze klantendienst staat voor je klaar! Stuur een mailtje of of bel ons even op! 📧 info@hermie.com  📞 +32 9 396 59 00 

Historiek

2022

Durf & hard werken loont. In oktober 2022 won Hermie de THEO voor "Ondernemer van het Jaar". Een lokaal initiatief om Eeklose bedrijven in de kijker te zetten. Een mooie erkenning voor de omschakeling van een klein en lokaal tuincentrum naar een succesvolle webshop voor huis & tuin, en dat in België & Nederland.

Na een uitstekend 2021 boomt de webshop in 2022 verder. We breidden uit met nog een extra magazijn (dat meteen al gevuld werd met een reeks nieuwe leveringen), en ook de inpakruimte kreeg een volledige make-over met nieuwe & gebruiksvriendelijkere inpakstations. Ook de samenwerking met de Famigroep werd in 2022 verder uitgebouwd. Zo kunnen we steeds meer producten van het huismerk Famiflora aanbieden, die qua prijs-kwaliteitverhouding zeer hoog scoren.

2021

2021 was, door de gekende coronapandemie, een uitzonderlijk jaar met een grote tegenslag voor ons marktbedrijf. Onze webshop daarentegen draaide als nooit tevoren. De enorme groei van Hermie.com viel dan ook niet meer te combineren met de onzekere toekomst van de markten. Helaas waren we dan ook genoodzaakt om de markten stop te zetten.

Lees hier meer over onze markten

Het goede nieuws is dat de klanten via Hermie.com nog steeds bij ons terechtkonden voor een ruim en voordelig assortiment aan (moes)tuingerief.

Ondertussen hebben we ons assortiment zelfs uitgebreid met een groot aanbod aan (buiten)speelgoed, zwembaden, hangmatten, schaduwnetten, vijverproducten en zelfs een outlet met voordelige huishoudproducten van A-merken. Een groot voordeel van de webshop is dat we jullie een veel groter gamma kunnen aanbieden dan op de markt. Voor vragen en advies kan je steeds terecht bij onze klantendienst. Op die manier kunnen we een waardig alternatief bieden voor de markten.

Het deed ons pijn om het marktbedrijf na exact 50 jaar in familiehanden van verschillende generaties te moeten stopzetten want we hebben dit echt met hart en ziel gedaan. Aan de andere kant keken we ook vol goede moed naar de toekomst.

2020

2020 was opnieuw een jaar van grote veranderingen. Zo gingen we een samenwerking aan met één van de grootste & mooiste tuincentra van België: Famiflora. Door hun steun konden we snel een nog uitgebreider assortiment aan scherpe prijzen aanbieden.

Hermie.eu werd overgeschakeld naar het internationale Hermie.com. Door de samenwerking met Famiflora konden we ook heel wat huishoudproducten aanbieden. Onze slogan werd dan ook aangepast naar het toepasselijke "Alles voor uw huis & tuin online"!

Met een veel groter aanbod hadden we natuurlijk voldoende stockageruimte nodig. Het magazijn in de Boelare waren we ontgroeid dus verhuisden we naar een veel groter magazijn (en ophaallocatie) in de Industrielaan 5 in Eeklo. Door de verhuis en het te grote aanbod voor een klein fysiek tuincentrum werd helaas beslist om de winkel te sluiten

Hermie online was nu 100% webshop, in samenwerking met Famiflora, en de markten en beurzen vielen onder een nieuw bedrijf: Hermie P&P.

2018

Eind 2017 werd besloten om naast de seizoensgebonden markten ook onze internetverkoop een boost te geven. Verschillende producten werden te koop aangeboden via de platformen Bol.com en Storesquare.be.

Er werd geïnvesteerd in een volledig nieuwe webshop waarbij het volledige voorraadsysteem gekoppeld kon worden aan zowel de winkel als de internetshop. De naam MoestuinOnline werd aangepast naar hermie.eu.

Zowel op de markt, in de winkel als op het web stonden wij bekend als DE leverancier voor al uw tuinproducten, met de nadruk op de moestuin. Onze slogan was dan ook: "Alles voor uw Tuin Online!"

2017

Begin 2017 werd besloten om de krachten te bundelen en werd een vennootschap opgericht. Pieter en Steven werden samen zaakvoerder van Hermie Plants & Products bvba.

Het aantal markten werd uitgebreid naar 9 per week (zowel in Oost- als West-Vlaanderen).

Daarnaast werd ook beslist om voorzichtig te starten met de online verkoop van planten, meststoffen en andere tuinproducten.
Onze eerste webwinkel Moestuinonline.be was geboren. Zo konden klanten van de markt hun producten reserveren en leerden nieuwe klanten ons kennen via het web.

2013

In 2013 barstte de verkoop in zowel het tuincentrum, de markt als de groothandel uit zijn voegen. Er werd besloten om een tweede vrachtwagen aan te kopen voor kleine leveringen en de winkel uit te breiden.

Op dat moment heeft ook zwager Steven Van den Bossche zich bij het bedrijf gevoegd als vertegenwoordiger voor de groothandel. 

2011

In 2009 richtte Pieter "Groothandel Hermie" op. Zo kon hij andere tuincentra en tuinaanleggers bevoorraden van planten & andere tuinproducten, dit met een ongekende service. Vandaar ook de slogan "Quality first".

De groothandel groeide al snel verder uit waardoor wij in 2010 een grotere vrachtwagen aankochten (capaciteit: 17 EU-pallets).

In 2011 kreeg zoon Pieter het bedrijf volledig in handen. Dit was de perfecte gelegenheid om eind 2011 het tuincentrum volledig te verbouwen. Het vernieuwde tuincentrum heropende op 25 februari 2012.

2007

In 2004 overleed zaakvoerder Eddy Hermie plots en werd de zaak verder geleid door zijn vrouw Rosane en zoon Pieter Hermie. Na het beëindigen van zijn tuinbouwstudies waaide er sinds 2007 een nieuwe & jonge frisse wind door de zaak.

1982

Verhuis / nieuwe locatie

De verkoop van groenteplanten op de markten steeg jaar na jaar, en er kwamen alsmaar meer trouwe klanten bij. 
Door de sterke groei werd ook het handelspand in de Boelare 30 opnieuw te klein. Na verbouwingswerken ging een volledig nieuwe winkel open op 1 maart 1982. De nieuwe locatie lag op wandelafstand van de winkel want we verhuisden naar Boelare 126

1977

Verhuis / nieuwe locatie

De winkel, die toen in de Collegestraat in Eeklo gevestigd was, werd te klein. Een verhuis naar een groter pand drong zich op. 
Dit vonden Eddy & zijn vrouw Rosane in de Boelare nr. 30 te Eeklo.

1972

In 1972 is het tuincentrum overgenomen door Eddy Hermie , de toenmalige werknemer van A. De Jonghe. Vanaf dit moment werd de zaak ondergedompeld in een nieuw kleedje en kreeg het de naam "Tuincentrum Hermie" dat uitgroeide tot een begrip in het Meetjesland bij de moestuinliefhebbers. De verkoop spitste zich in die periode vooral toe op de wekelijkse markten in de nabije omgeving. Dit ging voornamelijk over groenteplanten, tuinmaterialen en zaden.

1933

Tuincentrum Hermie zag het levenslicht in 1933 door A. De Jonghe te Eeklo.