Watersport

Voel jij je ook als een vis in het water… op of in het water 🌊?  Dan ben je hier aan het juiste adres! Je vindt hier namelijk een groot aanbod aan watersport-artikelen. Van opblaasbare bootjes tot opblaasbare kajaks en van zwembandjes tot supboards. Alle accessoires dus om er een leuke dag in of op het water van te maken. Steeds op een veilige manier!

Zwembanden, waterlounges zwemvesten  Boten en toebehoren

watersport

Opblaasbare boten

Of je nu een lokale kreek wil verkennen of de oversteek naar Groot-Brittannië wilt maken 😉, een opblaasbare rubberboot kan echt alles aan. Ze staan garant voor een leuke dag op het water en er is zeker genoeg plaats om een lekkere picknick mee te nemen. Let bij het uitkiezen van een Bestway of Intex opblaasbare boot zeker op de maximale belasting van de bootjes en het aantal mensen dat mee wil varen. Een opblaasbare rubberboot is voorzien voor gebruik met peddels. Meestal zijn die bijgeleverd. Als je echter genoeg hebt van peddelen, kan je je opblaasboot uitrusten met een buitenboordmotor. Sommige opblaasbootjes zijn al voorzien van een motorsteun.

Ontdek onze opblaasbare rubberboten

Opblaasbare kajak vs opblaasbare kano 🛶

De termen opblaasbare kajak en opblaasbare kano worden te pas en te onpas door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk een verschil. Bij niet-opblaasbare versies is dit beter zichtbaar. Bij een kajak gebruik je een peddel met twee bladen, terwijl dit bij een kano een peddel met 1 blad is. Kajaks zijn een stuk smaller, waardoor ze een pak wendbaarder zijn. Kano’s hebben dan weer meer stabiliteit en draagkracht. Het voordeel van opblaasbare kajaks en kano’s is dat je ze heel makkelijk kan opbergen en vervoeren. In niet opgepompte staat vouw je ze namelijk eenvoudig dicht en berg je ze op in een bijgeleverde draagtas. Een klein nadeel van opblaasbare kajaks/kano’s is dat ze bij een stevige wind iets moeilijker te besturen zijn. Je kan ook gerust met meerdere vrienden gaan kajakken. Zo zijn er in ons gamma opblaasbare kajaks voor 1, 2 of 3 personen.

Ontdek onze opblaasbare kajaks en kano's

Supboards

De laatste jaren zijn supboards razend populair geworden. Sup is een afkorting die staat voor Stand Up Paddling en daarmee weet je meteen de belangrijkste eigenschap. Je staat recht op een soort surfplank en met behulp van een peddel beweeg je je voort. De opblaasbare supboards moeten zeker niet onderdoen voor de hardboards en berg je bovendien snel en compact op.

Bekijk onze opblaasbare supboarden

Zwembandjes en vesten

Safety first, altijd! Als je kinderen zich met een opblaasbootje op het water begeven of in het zwembad spelen, is het belangrijk ze te allen tijde in het oog te houden. Maar ook als ze nog niet zo goed kunnen zwemmen, moeten ze toch vrijuit kunnen spelen. Met behulp van zwembandjes kan dit zonder problemen. Dankzij opblaasbare zwembandjes voor aan de armen blijven ze gemakkelijk drijven. Er zijn ook opblaasbare zwemvestjes beschikbaar. Voor de allerkleinsten zijn er opblaasbare baby floats van Intex en Bestway. Dit zijn een soort zitjes. De puddle jumpers zijn ook populair. Puddle jumpers houden wat het midden tussen opblaasbare zwembandjes en een zwemvest.

Ontdek alle zwembandjes, zwemvesten en puddle jumpers