Zwembadoverkapping, afdekzeilen en tegels

Wanneer je je Intex of Bestway zwembad niet gebruikt, dek je het best af met een afdekzeil of zelfs met een zwembadoverkapping. Je vermijdt zo dat er viezigheid in je zwembad terechtkomt waardoor je meer werk hebt aan het onderhoud ervan. Met een zwembadoverkapping bijvoorbeeld verleng je het zwemseizoen drastisch doordat de koude wind je geen parten kan spelen. Een solar cover verwarmt je zwembad, terwijl zwembad-grondzeilen en -tegels de bodem van je opbouwzwembad of opblaasbaar zwembad beschermen. 

TIP: Ontdek de Exit Toys overkappingen en schaduwdoeken die vaak compatibel zijn met frames van andere merken.

Zwembadoverkapping

Met behulp van een zwembadoverkapping tover je het opbouwzwembad in het midden van je tuin in een handomdraai om in een tropisch binnenzwembad! Je kan een zwembadoverkapping zien als een soort grote paraplu/parasol/windscherm. Zelfs bij minder mooi weer kan je zo van een lekkere duik genieten. Koude wind wordt namelijk tegengehouden en dankzij de duurzame materialen blijft de warmte van het water binnen de afgesloten ruimte. Bij hoogzomer biedt een zwembad-schaduwdoek dan weer bescherming tegen de brandende zon.

Voordelen van een zwembadoverkapping:

  • Isolatie: Dankzij de isolerende eigenschappen van een zwembadoverkapping koelt het zwembadwater minder snel af.
  • Vuilwerend: Door je zwembad volledig af te dekken met een zwembadoverkapping weer je gras, insecten, bladeren... uit je zwembad.
  • Waterbesparend: Een direct gevolg van het feit dat er geen vuil in je zwembad kan, is dat het water minder snel moet vervangen worden.
  • Makkelijk bedienbaar: Een zwembadoverkapping of schaduwdoek kan je makkelijk alleen bedienen. Zelfs voor een grote oppervlakte lukt dit best alleen dankzij de handige scharnieren.

Solar cover

De functie van een solar cover is tweeledig: enerzijds beschermt een zwembad solar cover je zwembadwater tegen bladeren, insecten, pollen…, anderzijds verwarmt zo’n cover je zwembad. Dit is eigenlijk ook de hoofdfunctie. Je legt een solar cover op het wateroppervlak en door de warmte van de zon op de cover warmt je water op. Aan de onderkant zit een soort bubbelfolie. De lucht in die folie warmt op door de zon en geeft de warmte door aan het water. Een solar cover op je zwembad zorgt ook voor minder algengroei en minder chloorafbraak.

Bekijk onze solar covers

⏩ Een solar cover moet steeds net iets kleiner zijn dan de oppervlakte van je zwembad, zodat het water kan 'ademen' en waarden op peil blijven. Hou er rekening mee dat aan de rand een 10-tal cm onbedekt moet blijven.

Afdekzeil

Verwar een solar cover niet met een afdekzeil. Een afdekzeil zal je zwembad namelijk niet opwarmen, maar enkel beschermen. Een zwembad-afdekzeil drijft ook niet op het water maar wordt aan de rand over het zwembad gespannen. Insecten, algen en ander vuil krijgen zo geen kans. Op die manier verklein je de kans op een verstoorde waterbalans. Minuscule gaatjes houden vuil tegen, maar laten wel regenwater door. Zo wordt waterophoping op het zwembad-afdekzeil vermeden. Let wel op: een gewoon afdekzeil is geen winterzeil.

Alle zwembad-afdekzeilen

Zwembadtegels en -grondzeilen

Uiteraard wil je niet alleen je zwembadwater beschermen. De bodem van je opbouwzwembad is een van de meest kwetsbare plekken. Door gebruik te maken van een zwembad grondzeil of zwembadtegels bescherm je de bodem van het zwembad tegen beschadigingen door onder andere takjes, scherpe stenen en tegen schimmelvorming. Met zwembad foam tegels kan je ook een wandelpad creëren. Zulke anti-slip tegels zijn fijn - en veilig! - om op te lopen en bovendien voorkomen ze dat je zwembad vol met grassprieten zit.

Bekijk onze zwembad-tegels en grondzeilen