Duurzaamheid bij Hermie

Als bedrijf in de groensector hebben we een groen 💚 en proberen we continu milieuvriendelijke & duurzame alternatieven te introduceren.
Dit zowel in ons aanbod huis- en tuinproducten, als in de flow van onze inpak- en verzendingsprocedure.

Gerecycleerde plantenblisters 🌵

Al sinds de start van onze webshop in 2018 verpakken wij onze plantjes in gerecycleerde plastic blisters om ze goed beschermd naar onze klanten op te sturen. Want het is natuurlijk van groot belang dat de plantjes goed en wel bij jullie aankomen. Zo zijn jullie tevreden en zijn er ook minder retourzendingen (= minder transport en uitlaatgassen). Deze blisters kunnen soms voor verwarring zorgen want plastic is een boosdoener voor het milieu toch?! En dat terwijl de core van ons bedrijf om de (moes)tuin draait?! Toch zijn onze blisters beter voor het milieu dan je denkt! Deze worden gemaakt van 100% gerecycleerd PMD-afval. Op die manier moeten er geen nieuwe grondstoffen geëxploiteerd worden en wordt het weggegooide plastic niet verbrand. Je kan de blisters na gebruik ook gewoon opnieuw in de PMD-zak droppen voor een derde leven.

Maar hoe worden deze blisters gemaakt?
Eerst en vooral wordt het PMD-afval gesorteerd, en worden de bruikbare flessen en flacons van hun labels en omhulsels ontdaan. Vervolgens worden ze gewassen en vermalen tot kleine korreltjes. Van deze korrels worden de omhulsels gevormd. Doordat het om gerecycleerd afval gaat, kunnen de blisters al eens van kleur verschillen maar dat nemen we er graag bij. Tijdens het produceren van de blisters wordt er zo veel mogelijk (zelfgewonnen) groene energie gebruikt. Onderstaande video geeft je alvast een kijkje achter de schermen 👇

Sjoerd de Shredder 📦

Onze trouwe Sjoerd de Shredder tovert oude of beschadigde dozen om in beschermend verpakkingsmateriaal. Zo hoeven we deze dozen niet weg te gooien en komen jouw aankopen veilig en intact aan! Dozen die wel stevig zijn en voldoende gewicht kunnen dragen, worden hergebruikt. Zo is het perfect mogelijk dat jouw meststof aankomt in een doos van Pampers. Check dus zeker altijd even de inhoud van jouw pakje alvorens contact op te nemen met de klantendienst!

Beschadigde producten of retourzendingen 🔄

Onze transporteurs en koeriers mogen dan wel hun uiterste best doen: helaas sneuvelen er soms toch nog pakjes. Deze kunnen we natuurlijk niet meer verkopen maar proberen we intern een nieuwe thuis te geven. Een zak potgrond met een gat erin? Geen probleem! Die kieperen we in onze serre om zelf smakelijke groentjes te kweken. Een luxe geurkaars met een gebroken glazen pot? Die wordt graag geadopteerd door ons professioneel geurteam, euh klantendienst! 

Ecologisch & gerecycleerd aanbod 🌱

Tenslotte proberen we ook ons ecologisch en biologisch aanbod steeds meer uit te breiden. Zo vind je heel wat natuurlijke oplossingen voor jouw problemen in onze tuinapotheek (zoals onze aaltjes, nematoden en feromonen). Vaak bieden we ook een ecologisch of biologisch alternatief aan voor bestrijdingsmiddelen. Heb je trouwens ons uitgebreid assortiment aan biologische zaden, pootgoed en potgrond/meststoffen al gezien? Zo kan ook de biologische moestuinier zich uitleven!

Naast ons bio assortiment hebben we ook enkele producten in ons gamma die in de tuin een tweede (groener) leven krijgen. Zo worden de Ecorub tuinafboordingen gemaakt van gerecycleerde autobanden. Als dat geen mooie wending is?! Ook de Ecolatten zijn gemaakt van 100% gerecycleerd kunststof.

Ken je onze Bokashi trouwens al?! Die maakt van jouw GFT-afval bodemverbeteraar en vloeibare meststof voor jouw tuin- en kamerplanten! Je leest er alles over in dit artikel.  

Verder mag je steeds rekenen op ons eerlijk advies. Heb je nog vragen? Onze klantendienst staat voor je klaar! 👋