Gazononderhoud

Een groen en gezond gazon heeft best wat onderhoud nodig. Je moet het regelmatig bijzaaien, bemesten, verticuteren om mos en de viltlaag te verwijderen en uiteraard maaien. Met het juiste onderhoud zal je gazon goed groeien, maar je wilt uiteraard niet dat het gras tot je knieën komt. De strooiwagens, grasmaaiers, robotmaaiers verticuteermachines, grastrimmers, grasscharen en -stekers van Hermie helpen je met je gazononderhoud. Zo is het gras altijd groener in je eigen tuin, en niet aan de overkant 😉. 

Lees zeker ook deze blogposts voor een optimaal gazononderhoud: 

Grasmaaiers

Bij de grasmaaiers kan je voor je gazononderhoud kiezen uit 3 verschillende soorten, namelijk elektrische grasmaaiers, benzine grasmaaiers en accu grasmaaiers. Welke grasmaaier de beste match is, is sterk afhankelijk van de grootte van je tuin. Bij een grote tuin is een grasmachine met grote accu of een ‘klassieke’ benzine grasmaaier aangewezen. Een kleinere tuin lukt best met een grasmaaier met een kleine accu of elektrische grasmaaier.

Ontdek alle grasmaaiers

Grastrimmers

Met een grastrimmer geraak je op alle plaatsjes waar je met je grasmachine niet bij kan. Ook de zijkanten van het gazon kan je vaak moeilijk maaien met een grasmaaier, zeker als het grasoppervlak omboord is met een afsluiting. Met behulp van een grastrimmer kan je vrij makkelijk een grote oppervlakte van je gazon onderhouden.

Ontdek alle grastrimmers

Grasscharen en -stekers

Grasscharen zijn het kleine broertje van grastrimmers: met grasscharen - al dan niet met accu - kan je makkelijk de kanten van je gazon onderhouden. Ze zorgen voor een strakke, gemillimeterde afwerking. Grasstekers helpen je om de graskanten netjes, glad en vooral recht af te snijden.

Ontdek alle grasscharen en -stekers

Robotmaaiers

Soms ontbreekt het je eenvoudigweg aan tijd om je gazon adequaat te onderhouden. Je kan in dat geval een robotmaaier gerust het werk laten doen. Zo’n robotmaaier maait je gazon dagelijks, waardoor het er altijd perfect bij ligt. Je geniet op die manier van je gazon én je vrije tijd 😉.

Ontdek alle robotmaaiers

Strooiwagens

Met de hand zaaien, kalken of bemesten is niet eenvoudig. Dit gazononderhoud moet uiterst precies gebeuren wat met de hand best moeilijk is. Een strooiwagentje helpt je om bijvoorbeeld kalk of meststof gelijkmatig en snel te verspreiden zodat je gazononderhoud letterlijk op wieltjes loopt.

Ontdek alle strooiwagens

Verticuteermachines

Door te verticuteren met een verticuteermachine of -hark hou je eenvoudig je gazon gezond. Je geeft zo zuurstof aan je gazon én voedingsstoffen en vocht kunnen makkelijk de bodem binnendringen. Eén- of tweemaal per jaar verticuteren is een makkelijke manier om je gazon te onderhouden en het gezond te houden.

Ontdek alle verticuteermachines