Accessoires

Bij een zwembad in de tuin komt heel wat kijken. Naast het zwembad zelf moet je ook investeren in een filterpomp. Als je bij wat frissere temperaturen wil genieten van een aangename watertemperatuur, is zwembadverwarming noodzakelijk. Ook spullen voor zwembadreiniging en om de waarden van je zwembadwater op peil te houden zijn onontbeerlijk. En uiteraard is voor de kleinsten waterspeelgoed topprioriteit. Andere accessoires zijn dan weer niet echt noodzakelijk, maar ze kunnen zeker goed van pas komen. Ontdek hier alle zwembadaccessoires. 👇

Zwembad thermometers

De gemiddelde zwembadtemperatuur die iedereen wel aangenaam vindt, ligt rond de 27 à 28°C. Je kan je zwembad warmtepomp instellen op die temperatuur, maar om te weten wat de watertemperatuur werkelijk is, heb je een zwembadthermometer nodig. Zo’n zwembadthermometer is vaak voorzien van een koordje zodat je hem bijvoorbeeld aan je zwembadladder kunt vasthangen en hij dus op een vaste plek in het zwembad blijft. Er zijn enerzijds klassieke en anderzijds digitale zwembadthermometers.

Ontdek onze zwembadthermometers

Zwembadladder-84-cm

Zwembad ladders

Er is een verschil tussen zwembadladders of -trappen voor een opbouwzwembad en een ingegraven zwembad. In ons gamma vind je enkel zwembadtrappen voor een opbouwzwembad. Misschien wel de belangrijkste variabele bij de keuze van een zwembadtrap is de diepte van je zwembad. Per zwembadladder vind je hoe hoog de zwembadladder zelf is en/of wat de maximale hoogte van het frame mag zijn. Er zijn zwembadtrappen waarbij je eenvoudigweg aan beide zijden de trappen hebt en andere waarbij er bovenaan een plateau is. De treden zijn voorzien van anti-slip coating om ongevallen te vermijden. Bij de meeste zwembadtrappen kan je de treden verwijderen of de kant die niet in het water is omhoogklappen. Zo vermijd je dat kleine kinderen zonder toezicht de zwembadladder gebruiken.

Bekijk alle zwembad ladders

Zwembad verlichting

Niets zo gezellig als een avondlijk zwemfeestje. De juiste zwembadverlichting is daarvoor van groot belang. Het geeft je Intex of Bestway zwembad zeker een extra touch. Er zijn enkele verschillende opties.

  • Een watervalletje inclusief verlichting, op en top gezelligheid. Deze zwembadverlichting is voorzien voor op de rand van het zwembad en wordt aangesloten op de filterpomp van het zwembad 
  • Een solar ledlicht laat je op het water drijven. Deze zwembadverlichting werkt op zonne-energie en de lamp zit onder water. Dit geeft een heel leuk effect. 
  • Zwembadverlichting in de zwembadwand installeren is bij een opbouwzwembad uiteraard niet mogelijk. Je kan er wel aan de zwembadrand installeren met behulp van magneten. Het effect is uiteraard hetzelfde.

Diverse zwembad accessoires

Bij de diverse zwembad accessoires vind je ondere andere een zwembad voetenbadje en een zwembad skimmer terug. Een voetenbadje is handig om je voeten even te spoelen voordat je het zwembad ingaat. Zo vermijd je dat er bijvoorbeeld grassprietjes in komen. Een skimmer is een soort opvangbakje voor drijfvuil. Bladeren bijvoorbeeld kunnen zo worden afgevoerd.

Ontdek diverse zwembad accessoires