Gazonmeststoffen

Gazonmeststoffen

Het hele jaar genieten van een weelderig groen gazon dat er prachtig uitziet? 🏡 Deze droom is ook voor jou weggelegd! Het geheim van zo'n perfecte grasmat zit hem in de juiste meststof. Gazonmeststoffen kunnen niet alleen de groei van het gras bevorderen, maar ook de algehele gezondheid en weerstand van het gazon versterken.

Met de juiste combinatie van essentiële voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium (weergegeven als NPK-waarde), kunnen gazonmeststoffen de wortelgroei stimuleren, de kleur en dichtheid van het gras verbeteren en zelfs helpen bij het voorkomen van onkruid en ziekten. Maar let op: niet alle gazonmeststoffen zijn gelijk gemaakt. Kies de perfecte gazonmeststof volgens de noden van jouw gazon & het seizoen.

Gratis levering vanaf € 40
in België & Nederland!

Alle A-merken
aan de scherpste prijzen!

 Advies op maat
door onze tuinexperts!

Onze klanten geven ons 9.3/10
op basis van > 25.000 reviews!

Tip van onze blog

Welke meststof heeft mijn gazon nodig?

Vanaf februari tot oktober kan het gazon wel wat hulp gebruiken. Meststoffen zorgen voor een sterker & groener gazon, maar gaan indirect ook onkruid en mos tegen. Dat is nog belangrijker nu er geen selectieve onkruidbestrijders meer verkrijgbaar zijn!

Na de winter kan je dorre grasmat wel een boost gebruiken. Voorjaarsmeststof bevat extra stikstof om de wortelgroei van je grasmat te stimuleren, zo geniet je van een lekker vol gazon! Ook magnesium is welkom en zorgt voor een frisgroene kleur.

In het najaar willen we de groei net afremmen. Dat is de rol van kalium in najaarsmeststof. Doordat het wortelgestel aansterkt, is het gazon ook minder vatbaar voor allerlei ziektes en schimmels die in de winter op de loer liggen.

Klik hier voor meer tips & tricks!