Zwembadreiniging

Je zwembad schoon houden is niet alleen goed voor het zwembad, maar ook voor jou. Een vies zwembad geeft bacteriën sneller de kans om te groeien. Zelfs als de chloorwaardes op peil zijn, kunnen deze bacteriën er bijvoorbeeld toe leiden dat wondjes gaan ontsteken. Bovendien ziet een zwembad vol grassprieten, zand of bladeren er gewoonweg niet aangenaam uit. Iedereen zwemt toch liever in een proper zwembad. Om je zwembad schoon te houden is een reinigingsbeurt op tijd en stond echt noodzakelijk. Welke methode voor zwembadreiniging de beste match is voor jou, hangt onder andere af van de grootte van je zwembad.

Je zwembad zomerklaar maken of daarentegen winterproof maken? Zo gepiept met de tips van Marcel! 🏊

Een robotstofzuiger en een robotmaaier kent ondertussen iedereen al. Maar een zwembadrobot is nog iets minder bekend. Het principe is nochtans zo goed als hetzelfde. Een zwembadrobot zuigt het vuil op en reinigt de bodem. Ze worden daarom ook zwembad-bodemreinigers genoemd. Enkele types reinigen ook de randen van het zwembad. Zwembadrobots rijden autonoom rond op de bodem van het zwembad en keren automatisch om als ze tegen de rand rijden. Op enkele modellen na worden zwembadrobots aangedreven door de filterpomp.

‼️ LET OP: Verifieer bij de productspecificaties met welke filterpompen jouw favoriete zwembadrobot compatibel is. Heb je geen filterpomp of is ze niet krachtig genoeg? Dan ga je beter voor een elektrische zwembadstofzuiger. !!

Je zal al snel merken dat de prijzen van elektrische zwembadstofzuigers van bijvoorbeeld Intex sterk uiteenlopen. Dit komt doordat er heel wat diverse specificaties zijn. Zo is de ene zwembadstofzuiger wel geschikt voor inbouwzwembaden en de andere niet. Verder is ook de maximale grootte van het zwembad een belangrijke factor, net als de batterijduur als het om een zwembadstofzuiger gaat die niet werkt op basis van de filterpomp. Er zijn namelijk ook zwembadstofzuigers die aangestuurd worden door je filterpomp. Andere belangrijke aspecten zijn de tank- en filtercapaciteit.

Koop een elektrische zwembadstofzuiger

Borstels en schepnetten voor het zwembad

Om snel even drijvend vuil uit je zwembad te halen, gebruik je best een schepnet voor het zwembad. Een goed schepnet voor je zwembad is echt onmisbaar in je volledige zwembadonderhoudskit. Let wel op: er is een verschil tussen schepnetjes om oppervlaktevuil te verwijderen of vuil op de bodem van het zwembad te verwijderen. Om vuil op de bodem van het zwembad te verwijderen, zal je een telescopische steel nodig hebben. Die is niet altijd meegeleverd.

Met een zwembadborstel verwijder je eenvoudig kalkafzetting, algen en ander vuil dat zich aan de waterlijn heeft gehecht. Met een handborstel kan je ook perfect de kleine plekjes poetsen die je zwembadrobot of elektrische zwembadstofzuiger heeft gemist.

Koop een zwembadborstel of -schepnet