Waarom een ACD of Filclair serre bij Hermie kopen?

Wij bij hermie.com zijn specialist in alles voor je (moes)tuin & huis. Naast het aankopen van kwalitatieve moestuinplantjes is het ook belangrijk om de plantjes zelf goed te kunnen opkweken. En net daar onderscheiden wij ons van de rest.

Bij hermie.com krijg je advies op maat, raad bij problemen & ontvang je wekelijks interessante tuin tips & tricks

Wij hebben een uitgesproken mening en zeggen het ook wanneer iets niet goed is. Wij zijn transparant over welke producten wij wel en niet aanraden (en daarom ook niet aanbieden in ons assortiment). Lees daarom zeker eens ons artikel "Welke soort serre kies ik?"

Hermie is Premium dealer van ACD!

Als Premium dealer bieden wij het volledige assortiment van ACD aan. Niet alle serres staan online maar geef ons gerust een seintje mocht je vragen of interesse hebben in een bepaald type. We hebben zelf ook een demoserre staan dus je kan gerust een kijkje komen nemen. Zo kan je de kwaliteit van onze ACD-serre zelf bewonderen! Maak zeker op voorhand een afspraak met onze serre-expert Jelle zodat we voldoende tijd voor je kunnen inplannen!

Tot slot kunnen wij je ook de beste prijs garanderen! Heb je ergens anders een betere prijs gespot? Geef ons dan gerust een seintje! Niet onbelangrijk: bij aankoop van een ACD Prestige serre krijg je van ons een cadeaubon van €50. Zo kan je op onze kosten alvast de eerste plantjes, potgrond, pootgoed, accessoires, meststoffen... aankopen op onze webshop. Zo maak je direct een vliegende start!

Promo
Promo
ACD serre Prestige S104 - 3,06 x 2,98m - Aluminium
€ 2.565,00 € 2.299,00
-20%
-20%
ACD serre Prestige R205 - 2,32 x 3,71m - Blackline
€ 3.237,00 € 2.599,00

Wij verdelen ook de glazen serres en folie tunnelserres van Filclair. Filclair staat net als ACD bekend om zijn uitmuntende kwaliteit. Hun folie- & tunnelserres (wij hebben zelf ook een exemplaar staan van al meer dan 15 jaar oud!) vinden wij gewoon de beste op de markt! Wie zegt dat een folie tunnelserre bij de eerste de beste storm de lucht in vliegt, heeft duidelijk nog geen Filclair tunnelserre gezien 😉.

Heb je vragen of wens je een offerte op maat? Geef ons dan gerust en seintje! 📧 info@hermie.com 📞 +32 (0)9 396 59 00 

Waarom wij kiezen voor een ACD-serre of Filclair tunnelserre?

Bij tunnelserres is de kwaliteit bij de meeste fabrikanten bedroevend slecht. Er is een prijswedloop aan de gang, en je kan bij elke supermarkt en bouwmarkt een "koopje" doen met tunnelserres onder de €100. Deze goedkope serres gaan bij de eerste & beste windvlaag dan ook de lucht in. Heb je ze toch goed verankert en het geluk dat de profielen niet breken? Dan zit de folie na een jaar meestal vol met gaten.

Zo'n goedkope varianten raden wij af. Je wacht beter tot je een wat groter budget hebt om een Filclair tunnelserre te kopen. Deze zijn in niets vergelijkbaar met de concurrentie (ook van andere prijsklasses), en je mag ervan uitgaan dat de folie toch zeker 10 jaar meegaat (onze serre staat er al langer dan 15 jaar zonder vervanging van de folie). Kortom: een Filclair tunnelserre is de ideale keuze voor wie kwaliteit & een grote oppervlakte wenst voor, in vergelijking met een glazen serre, relatief weinig geld.

Voor de glazen serres zijn er verschillende goede (maar ook heel wat minder goede) fabrikanten. De ene al wat goedkoper dan de andere. Wij gaan echter resoluut voor kwaliteit. Een serre is tegenwoordig meer dan zomaar een plek om groenten in te kweken. De tuinkas moet er mooi uitzien en vooral stevig zijn. Niets is erger dan investeren in een kas om bij stormweer al enkele ramen te zien wegvliegen. Lachwekkend? Zeker niet! Helaas is dit dagelijkse realiteit voor veel mensen die zich laten vangen door een goedkope serre te kopen.

In onze zoektocht naar een kwalitatieve fabrikant van stevige en mooie kassen zijn we uiteindelijk bij ACD uitgekomen. Ja, er zijn goedkopere fabrikanten maar we durven toch wel bemerken dat, net als bij ons, kwaliteit en stevigheid in het DNA van ACD geïmpregneerd zijn. Een gelukkig huwelijk dus.

Wat zijn de sterke punten van een ACD Prestige serre ten opzichte van een goedkope serre?

Veiligheid:

 • Alle prestige serres zijn gemaakt uit 4 mm veiligheidsglas met niet-scherp gepolijste randen! Het glas is 7x sterker dan tuinbouwglas en kan dus gerust een trap van een voetbal doorstaan.
 • In geval van breuk brokkelt het glas in kleine ongevaarlijke deeltjes uit elkaar, zoals bij een autoraam.

Beter om planten in op te kweken:

 • Het dak van de Prestige serres is gemaakt uit gehamerd veiligheidsglas. Een niet te onderschatten voordeel want dit zorgt ervoor dat het zonlicht gebroken wordt waardoor jouw planten minder snel verbranden bij te hevig zonlicht.
 • Door het gehamerd glas verspreidt het zonlicht zich ook beter over de volledige serre waardoor de planten beter en steviger groeien.
 • Het condenswater druppelt niet naar beneden (wat de grootste oorzaak is voor de tomatenplaag) maar vloeit langs het glas mooi naar beneden.

Kwaliteit:

 • De profielen zijn uniek en zelfdragend. Dit zorgt voor stabiliteit & maximale draagkracht
  Ze zijn sterk genoeg om het volledige gewicht van de serre en het glas te dragen. Toch is het nog altijd aangeraden om de serre extra te verankeren.
 • Inox bouten en moeren, geen staal dat kan roesten.
 • Grote, stevige dakramen met stormbeveiliging.
 • Extra treklatten en verstevigingen in hoek en nok.

-15%
-15%
ACD serre Prestige R306 - 3,06 x 4,45m - Blackline
€ 3.809,00 € 3.249,00
Promo
Promo
ACD serre Prestige R307 - 3,06 x 5,19m - Aluminium
€ 3.235,00 € 2.999,00

Kwaliteit heeft een prijs!

ACD en Filclair staan beiden voor kwaliteit maar dit heeft ook zijn prijs. Wij beseffen dat niet iedereen het budget heeft om dergelijke serres aan te kopen. Wij willen echter iedereen waarschuwen die voor een goedkope glazen serre of tunnelserre kiest. Het is onze overtuiging dat goedkoop in dit type product duurkoop is. Wij raden iedereen die het budget niet heeft om voor kwaliteit te kiezen dan ook aan om:

 • Op zoek te gaan naar een tweedehands serre van een A-merk. Deze serres gaan een leven mee dus kan je er maar van profiteren als een moestuinier er eentje wil verkopen.
 • Misschien kan je wel een goedkoper toonzaalmodel kopen? 
 • Kan je niks tweedehands vinden? Bouw dan zelf een serre met een houten kader en doorzichtige folieplaten of tunnelfolie. Deze zal veel sterker en goedkoper zijn dan de goedkope plastic rommel die momenteel helaas de markt overspoelt.

In deze video legt onze serre-expert Jelle uit wat de voordelen zijn van een ACD serre en waarom deze resistent zijn tegen stormweer. 👩‍🌾

Meer lezen over onze serres? 👇


Heb je nog vragen?
Geef ons dan zeker een seintje of maak een afspraak voor persoonlijk advies en een rondleiding in onze demo serre in Eeklo.
📧 info@hermie.com 📞 +32 (0)9 396 59 00 

Meer info? Ontvang al onze tuintips rechtstreeks in je mailbox!

We mailen je alleen handige weetjes, groene adviezen en onze beste promoties & kortingen. Je ontvangt 'm ongeveer 1x per week en je kan op elk moment uitschrijven.
Geen spam, beloofd 🤞