Serres

Wens je een serre aan te kopen? Als expert in groenteplanten zijn we ook premium dealer van de glazen ACD-serres & hebben we ook de glazen én polycarbonaat serres van Vitavia in ons aanbod. 

Via de serre configurator kan je eenvoudig & snel jouw serre naar keuze samenstellen, met bijhorende accessoires. De serres worden aan huis geleverd, da's handig!

Bekijk het aanbod van deze kwalitatieve merken 👇

Gratis levering vanaf € 40
in België & Nederland!

Alle A-merken
aan de scherpste prijzen!

 Advies op maat
door onze tuinexperts!

Onze klanten geven ons 9.3/10
op basis van > 25.000 reviews!

Tip van onze blog
Welke serre kies ik?

Serres, ook wel tuinkassen genoemd, zijn al lang niet meer enkel te vinden in grootmoeders tuin. Het hoofddoel is nog altijd om groenten en fruit in een warme omgeving te laten groeien, maar tegenwoordig worden ze ook steeds vaker als tuinkamer gebruikt. De serre wordt dan een verlengstuk van de huiskamer, tussen het groen in de tuin. 

Kweekkassen komen in allerlei vormen, kleuren en afwerkingen maar ook prijsklassen. In dit artikel zetten we dan ook een aantal diverse types "broeikassen" op een rij, met hun richtprijs en kenmerken. Zo kan je makkelijk bepalen welke serre bij jouw levensstijl en, niet onbelangrijk, budget past!

Klik hier voor onze tips & tricks!

ACD serres vs Vitavia serres

ACD serres zijn over het algemeen iets duurder dan Vitavia serres. Beide merken hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar er zijn toch enkele verschillen. Die verklaren meteen ook het verschil in prijs en waarom ACD serres ideaal zijn voor doorgewinterde moestuiniers, terwijl Vitavia serres ook voor beginnende moestuiniers perfect zijn.

De voordelen van ACD serres

  • De meest robuuste constructie op de markt
    Zelfs de sterkste najaarsstorm krijgt een ACD serre niet klein. Terwijl dakpannen en zelfs trampolines weggeblazen worden, verroert je ACD serre geen vin. Het is de meest stormbestendige serre op de markt. ACD bewijst dit met maar liefst 12 jaar garantie!
  • Zelfdragend funderingsprofiel
    Het zelfdragende funderingsprofiel van een ACD serre zorgt voor maximale stabiliteit en draagkracht en maakt de serre bovendien makkelijk verplaatsbaar.
  • Oersterk veiligheidsglas
    Kinderen die in de tuin voetballen of een grote tak die wegwaait door een sterke wind… Een glazen constructie in de tuin blijft een risicofactor. Maar ACD serres zijn oersterk. Het ACD veiligheidsglas van 4 mm dik is maar liefst 7 keer sterker dan getrokken tuinbouwglas.
  • Eenvoudige installatie
    Ben je geen Handige Harry? Geen probleem! ACD serres zijn zeer eenvoudig te installeren zonder boren of slijpen.

De voordelen van Vitavia serres

  • Uitstekende prijs-kwaliteit
    Duitse degelijkheid is een echt begrip, en de Vitavia serres profiteren daar graag van mee. Vitavia biedt maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie op het frame.
  • Uit tuinbouwglas, veiligheidsglas of polycarbonaat
    Je kiest helemaal zelf of je nieuwe serre voorzien is van 3mm dik veiligheidsglas of 4 of 6mm dik polycarbonaat. Bij enkele modellen is 3 mm dik tuinbouwglas ook een optie.
  • Stalen fundering
    Een Vitavia serre wordt geleverd inclusief een stalen opbouwfundering van 6 cm wat zorgt voor een uiterst robuuste basis. Bij Hermie is deze steeds inbegrepen in de prijs!
  • Eenvoudige montage
    Dankzij de handige instructievideo’s is de montage van een Vitavia serre echt kinderspel.

In de kijker: ACD en Vitavia muurserres

Muurserres zijn de perfecte oplossing voor tuiniers die ruimte willen besparen of eenvoudigweg niet genoeg plaats hebben voor een uit de kluiten gewassen serre. Compacte muurserres zijn ideaal als je een wat kleinere tuin hebt of enkel over een (dak)terras of balkon beschikt. Een ACD of Vitavia muurserre wordt namelijk tegen een bestaande muur geplaatst. Hierdoor wordt extra warmte vastgehouden, wat dan weer een perfect klimaat creëert voor je serreplanten.

Glazen serres vs polycarbonaat serres

Glazen serres

De klassieke variant van een serre is een glazen serre. De wanden en het dak van zo’n ACD of Vitavia tuinserre zijn dan gemaakt uit veiligheids- of tuinbouwglas.

Veiligheidsglas is - de naam geeft het al weg - uiterst stevig en veilig. De glaspanelen zijn hoogkwalitatief waardoor ze bestand zijn tegen krassen en een sterke impact door bijvoorbeeld rondvliegende takken. Veiligheidsglas bij ACD en Vitavia serres is volledig afgewerkt aan de rand, wat de montage een stuk makkelijker en veiliger maakt. Veiligheidsglas is zo ontworpen dat als het toch zou barsten, het in duizenden botte stukjes uit elkaar valt. Dit is veiliger dan bij regulier glas.

Tuinbouwglas is duidelijk minder sterk dan veiligheidsglas. De kans op glasbreuk bij montage of bij een impact van bijvoorbeeld een voetbal of rondvliegend puin tijdens een storm is groter. Wel is het uiteraard bestand tegen schoonmaakmiddelen en krassen.

Bekijk onze glazen serres ⏩

Polycarbonaat serres

Behalve glas is ook polycarbonaat mogelijk als materiaal voor de wanden en het dak van de serre. Polycarbonaat is ideaal als je volop wilt inzetten op isolatie. Afhankelijk van de precieze omstandigheden kunnen polycarbonaat platen tot wel 40% beter isoleren dan glas. De warmte blijft bij een polycarbonaat serre beter behouden, maar in een glazen serre warmt het sneller op. Dit komt omdat Vitavia polycarbonaat serres voorzien zijn van dubbelwandige polycarbonaat platen. De lucht ertussen beschermt je serregewassen tegen schommelende buitentemperaturen. Met behulp van een Vitavia polycarbonaat serre begint het tuinseizoen voor jou eerder en eindigt het later. Ook worden uv-stralen zeer effectief gefilterd.

Een mogelijk nadeel van polycarbonaat is dat het niet volledig doorzichtig is zoals glas. Sommige moestuiniers vinden dat het daarom een wat goedkopere uitstraling heeft dan glas, al is dat uiteraard persoonlijke voorkeur. Ze hebben ook iets meer onderhoud nodig. Onder invloed van weersomstandigheden kunnen deze platen verweren, waardoor er te weinig licht in de serre zou komen. Het is dus belangrijk ze schoon te houden. Doordat polycarbonaat platen lichter zijn dan glasplaten is het risico dat ze bij een storm uit het frame worden geblazen wel groter.

Bekijk onze polycarbonaat serres ⏩

👉 Heb je nog vrageninteresse in een model dat nog niet in ons assortiment zit of wil je graag onze demoserre bezoeken? Onze serre-expert staat voor je klaar! 

Twijfel je nog of je voor een budget plastiek broeikas, een tunnelserre of onze kwalitatieve glazen serre moet kiezen? 
Lees dan zeker onze serregids! In deze handige gids ontdek je de voor- en nadelen van elk type kas, en het verschil tussen rechte & schuine wanden!