Polycarbonaat serres
Polycarbonaat serres
Ben jij een echte moestuinier die jaar in, jaar uit en weer of geen weer met je moestuin wil bezig zijn. Een stevige serre is dan geen overbodige luxe. Je plantjes hebben het lekker warm, watertoevoer heb je zelf in de hand en bij een winterzonnetje is het in een serre ook gewoon heerlijk toeven. Ontdek meteen ons aanbod polycarbonaat serres van Vitavia en stel jouw nieuwe serre zelf samen!
Polycarbonaat serres met rechte wanden Polycarbonaat muurserres
👉 Heb je nog vragen, interesse in een model dat nog niet in ons assortiment zit of wil je graag onze demoserre bezoeken? Onze serre-expert staat voor je klaar!
📱Stuur ons via Whatsapp 📩Stuur een mailtje Bel 📞0032/(0)9 396 59 00
✓ Gratis levering vanaf € 40
in België & Nederland!
✓ Alle A-merken
aan de scherpste prijzen!
✓ Advies op maat
door onze tuinexperts!
✓ Onze klanten geven ons 9.3/10
op basis van > 25.000 reviews!
Wat is polycarbonaat?
Polycarbonaat is een goed alternatief voor glas. Polycarbonaat is een kunststof, maar uiterlijk verschilt het maar weinig van glas. Net als echt glas isoleert het goed. Het isoleert zelfs beter in die zin dat polycarbonaat de warmte beter vasthoudt dan glas, maar in een glazen serre warmt het wel sneller op. Polycarbonaatplaten worden gevormd met 2 platen die gescheiden worden door een luchtlaag. Dit vermindert het energieverlies.
Polycarbonaat is zeer licht, wat het plaatsen van de serre alvast een stuk minder lastig maakt. Een mogelijk nadeel van het beperkte gewicht ondervind je bij hevige wind. Het maakt namelijk de kans groter dat de platen uit het frame worden geblazen bij stormwind.
Een nadeel van een polycarbonaat serre is dat de stof niet zoveel licht doorlaat als glas. Afhankelijk van de precieze samenstelling wordt ongeveer 79% tot 83% licht doorgelaten. Dit brengt echter ook een voordeel met zich mee. De lagere lichtdoorlaatbaarheid levert diffuus licht op, wat verbranding van planten tegengaat.
Het grootste nadeel van polycarbonaat is de geringere duurzaamheid in vergelijking met glas. Een glazen serre kan er zelfs na 25 jaar - mits de juiste zorgen - nog gerust als nieuw uitzien. Polycarbonaat is en blijft een kunststof en is daardoor per definitie gevoeliger aan de weersomstandigheden. Uv-stralen, (zure) regen en sterke wind leiden ertoe dat het materiaal na verloop van tijd kan gaan verweren, wat ook de lichtdoorlaatbaarheid niet ten goede komt. Polycarbonaat platen zullen met andere woorden sneller aan vervanging toe zijn dan glasplaten.
Richt je polycarbonaat serre op jouw maat in!
Het frame kiezen en de keuze maken voor veiligheidsglas, tuinbouwglas of polycarbonaat is eigenlijk maar het halve werk. Er zijn namelijk nog tal van accessoires om jouw nieuwe polycarbonaat serre helemaal op jouw wensen af te stemmen.
Een automatische raamopener zorgt ervoor dat je plantjes niet oververhitten in de zomer zonder dat je het zelf in de gaten moet houden. Genoeg verluchting gaat ook schimmels en plagen in de serre tegen. Twee vliegen in een klap dus. In de zomer kan een extra schaduwdoek ook goed van pas komen om verbranding van de plantjes tegen te gaan.
Tomatenspiralen bieden je tomatenplanten dan weer de nodige ondersteuning. Zonder extra ondersteuning zouden ze namelijk kunnen breken onder hun eigen gewicht.
Andere handige accessoires zijn bijvoorbeeld een uitklapbare plank om als werktafel te gebruiken, een waterdruppelkit, waterreservoir met druppelsysteem of een elektrische luchtverhitter.