SOS - snel herstel van gazon en sportveld

Sportvelden worden op dagelijkse basis intensief bespeeld. Het is in veel gevallen dan ook geen wonder dat er op lange termijn of tijdens de koudere maanden kale plekken in de grasmat ontstaan. Gewone grassen krijgen in de winter te weinig licht en te weinig temperatuur om deze plekken succesvol op te vullen. Met de SOS-technologie (Super Over Seeding) van Barenbrug is dat probleem verleden tijd, omdat dit zaad zeer snel onder lage temperaturen kiemt - het is daarom hét redmiddel bij uitstek voor sportvelden maar het is ook ideaal om jouw gazon door te zaaien in de winter. Zo zorg je voor een volle grasmat in de lente.

De mooiste referentie is misschien wel het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010. De speelvelden voldeden niet aan de standaard en daarom kwam de roep om herstelgazon. Men besliste om voor kwaliteit te gaan en zaaide SOS over de voetbalvelden. Resultaat? Binnen een mum van tijd kwam het gras op en groeiden de velden volledig dicht.

Speelseizoen verlengen

Dankzij SOS kan het speelseizoen behoorlijk verlengd worden. Door vroeg in het seizoen door te zaaien, behoudt het veld een hoge grasbezetting en kan dit zo intensiever bespeeld worden dan voorheen. Het aantal speeluren wordt drastisch verhoogd, soms met wel 100 extra uren per jaar.

Kleurverschil voorkomen

Doorzaaien met de verkeerde grassen kan kleurverschil opleveren en dat maakt de grasmat er niet aantrekkelijker op. Ook zie je in veel verschillende voetbalvelden verschil in kleur en grasdikte doordat straatgras zich heeft gevestigd. Het onkruid kiemt zeer snel en lijkt in eerste instantie mooi groen, maar bij verkeerde weersomstandigheden zie je veel lelijke of zelfs kale plekken.

Barenbrug SOS vult kale plekken snel op (door snelle kieming) waardoor straatgras deze niet meer kan invullen. Het gras heeft bovendien dezelfde kleur als bijvoorbeeld RPR en daardoor behoudt het veld haar visuele aantrekkelijkheid.

Doorzaaien bij lage (bodem)temperaturen

In de praktijk worden veel velden doorgezaaid met een grasmengsel dat rond 10 °C kiemt. Het probleem daarbij is dat straatgras al bij 8 °C kiemt en erg snel opkomt, waardoor het ingezaaide of het doorgezaaide mengsel geen kans heeft. Wanneer er niks tegen straatgras wordt gedaan, zal het zich dan ook overal vestigen. Dit kan resulteren in kale plekken en ziektes in de grasmat.

SOS maakt doorzaaien tijdens en kort na de winter al mogelijk. Het heeft namelijk de unieke eigenschap dat het al kiemt bij een bodemtemperatuur van 6 °C. Zo heeft straatgras bijna geen kans om zich te vestigen. Binnen twee tot drie weken heeft u weer een mooie, dichte graszode en binnen een maand heeft u minimaal 60% grasbezetting. Dat is 18 dagen sneller dan wanneer er doorgezaaid wordt met mengsels van Engels raaigras!

Een snel herstel van schade resulteert in een forse toename van het aantal speeluren. Doorzaaien zorgt dan ook voor minder afgelastingen, beter voetbal (voornamelijk in het zestienmetergebied) én minder blessures.

Snel herstel voor een lage prijs

Is uw grasmat ook aan herstel toe? Of het nu het doelgebied in een stadion betreft, het zestienmetergebied bij de plaatselijke amateurclub of het voetbalveldje in uw wijk, ga nú voor SOS!

Ontdek het volledig aanbod Barenbrug SOS graszaden hier.

-26%
-29%
-29%
Barenbrug graszaad herstelgazon SOS Lawn Repair gecoat - 1kg tot 50m²
€ 16,30 € 11,50

Meer info? Ontvang al onze tuintips rechtstreeks in je mailbox!

We mailen je alleen handige weetjes, groene adviezen en onze beste promoties & kortingen. Je ontvangt 'm ongeveer 1x per week en je kan op elk moment uitschrijven.
Geen spam, beloofd 🤞