Resilient Blue®, het gras dat terugvecht!


Het ijzersterke graszaad voor de particulier en het sport- of golfterrein

Het klimaat verandert wereldwijd. Extreme weersomstandigheden worden de nieuwe norm, het is dan ook geen verrassing dat onze tuin en gazon hieronder lijden. Extreme weersomstandigheden, zoals een wekenlange hittegolf of stortbuien die tot wateroverlast leiden, zorgen niet enkel voor stress bij het gazon maar ook bij zijn eigenaar. Menig groenliefhebber zit dan ook met de handen in het haar wanneer het gazon opnieuw geel kleurt tijdens de zomermaanden

Barenbrug heeft met zijn vooruitstrevende technologie alweer een topper op de markt gebracht: Resilient Blue®! Deze vangt de klappen op van extreme stressperiodes & vecht terug!

Wist je trouwens dat Resilient Blue™ Grass Technology op 25 maart 2021 werd uitgeroepen tot winnaar van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2021?! De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt en is een gezamenlijk initiatief van de BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF, Sportinnovator en de Vakbeurs Sportaccommodaties. Een echte winnaar dus!

Wat zijn de voordelen van Resilient Blue?

  • Tolerantie tijdens stressperiodes

Resilient Blue® blijft, in tegenstelling tot normaal veldbeemdgras, koelbloedig onder extreme omstandigheden. Resilient Blue® herstelt op het juiste moment en kan hierdoor terugvechten voor een optimale grasbezetting. Dit maakt Resilient Blue® uniek!

Tijdens het ontwikkelen van Resilient Blue® ging Barenbrug op zoek naar de sterkste planten met het hoogste aanpassingsniveau en de grootste veerkracht. Ze maakten het de grasplanten dan ook niet makkelijk tijdens de testperiode... Zo werden ze aan allerlei extreme weersomstandigheden blootgesteld zodat ze goed voorbereid zijn op allerlei klimaatontwikkelingen.

  • Snelste herstel na stressperiodes

Veerkrachtig zijn betekent niet alleen maar stressbestendig zijn, maar ook snel herstellen na deze extreme omstandigheden! Wanneer jouw grasmat onder zware droogte en hittestress komt te staan, mag je er zeker van zijn dat Resilient Blue® terugvecht en jouw gazon er snel opnieuw groen & gezond bij ligt!

  • Buitengewone betredingstolerantie

Een goede betredingstolerantie is de eerste vereiste voor een sterk sportveld. De verschillende Resilient Blue® veldbeemdgrassen worden één voor één onderworpen aan extreme betredingsproeven waar ze moeten uitblinken om in aanmerking te komen voor de Resilient Blue® Gras Technologie. Dit graszaad is dus uiterst geschikt voor de sportievelingen onder ons!

  • Grasvestiging verzekerd

De Resilient Blue® graszaden zijn behandeld met Yellow Jacket Water Management. Deze coating herken je misschien ook wel van de alom geprezen Water saver. Deze unieke zaadbehandeling zorgt voor een optimale vochthuishouding rondom het zaadje. Dit creëert de ideale kiemomgeving voor het graszaad. Bovendien vermindert gecoat zaad ook de kans op vogelvraat.

  • Hoge ziektetolerantie

Extreme weersomstandigheden leiden vaak tot stress en hoge ziektedruk. Door de veerkracht van Resilient Blue® is jouw grasmat minder vatbaar voor aantasting door schimmels en blijft jouw mat niet alleen groener, maar ook gezonder.

Een gezond gazon zorgt voor veel genot en speelplezier in de tuin maar bespaart je ook onderhouds- en herstelkosten.

Voor welk gazon is Resilient Blue® geschikt?

Van dit ultrasterke graszaad hebben wij drie soorten in ons aanbod: de Resilient Blue© Lawn, Resilient Blue© Sport en Resilient Blue© Golf. Je hoeft echter geen sportfanaat te zijn om een beroep te doen op de Resilient Blue® want deze is ook uiterst geschikt voor de particuliere klant die graag een ijzersterke grasmat in de tuin heeft liggen. Ideaal dus voor spelende kids of huisdieren die zich graag uitleven in de tuin.

Resilient Blue® Golf

Resilient Blue® Golf is uiteraard ook zeer geschikt voor nieuwe inzaai en geeft een prachtige uitgebalanceerd dichte veerkrachtige grasmat. Daar waar Resilient Blue® technologie nodig is om de klappen op te vangen, zal hij zijn plek veroveren en zijn werk doen! De golfmix is een zogenaamd low-input mengsel en kan met minder voeding en onderhoud toe dan standaard grasmengsels voor deze toepassing. Resilient Blue® Golf is een investering in een duurzame lange termijn oplossing!

Resilient Blue® Sport 

Resilient Blue® Sport presteert onder een low-input regime beter dan standaard sportveldenmengsels en is om die reden ook de beste oplossing voor extensief gebruikte en onderhouden grasvelden. Resilient Blue® is kortom de slimste oplossing voor nieuwe inzaai van velden! Hier komt Resilient Blue® technologie het best tot zijn recht. Het leent zich uiteraard ook goed voor doorzaai van bestaande velden. Houd er rekening mee dat veldbeemdgras in vergelijking met Engels raaigras over het algemeen wat langer de tijd nodig heeft om optimaal tot zijn recht te komen.

Resilient Blue® Lawn

Resilient Blue® Lawn zorgt voor een extreem sterke grasmat, met buitengewone betredingstolerantie. Het is bovendien een snelherstellend én makkelijk te onderhouden gazon. 

-19%
-19%
Nu besteld, uiterlijk morgen verzonden
Barenbrug graszaad Resilient Blue Lawn - gras dat terugvecht - 15kg tot 750m²
€ 178,00 € 144,95
-16%
-16%
Nu besteld, uiterlijk morgen verzonden
Barenbrug graszaad Resilient Blue Lawn - gras dat terugvecht - 1kg tot 50m²
€ 18,99 € 15,95
-24%
-24%
Nu besteld, uiterlijk morgen verzonden
Barenbrug graszaad Resilient Blue Lawn - gras dat terugvecht - 5kg tot 250m²
€ 85,30 € 64,95
-26%
-26%
Nu besteld, uiterlijk morgen verzonden
Barenbrug graszaad Resilient Blue Sport - extreem sterk sportgras tegen droogte en zelfherstellend - 15kg tot 600m²
€ 176,00 € 129,96
Viano Bodemverbeteraar voor Herstel & Aanleg gazon 60L
Vanaf € 10,29
BIO
BIO

Heb je last van een zand- of kleigrond? Dan is het aangeraden om jouw grond te verbeteren alvorens te starten met zaaien.  Hier kan je meer info over de verschillende bodemverbeteraars vinden. Zo zorg je voor een luchtige en vruchtbare bodem, de ideale basis voor een nieuw en gezond gazon! Bemest de grond een week voor het zaaien met een organische meststof, zoals Recovery van Viano. Daarna kan je starten met het zaaien!

Over Barenbrug

De Koninklijke Barenbrug Groep is wereldwijd toonaangevend in recreatiegrassen, voedergrassen en andere vlinderbloemige voedergewassen. Het bedrijf houdt zich sinds 1904 bezig met de plantenveredeling en zaadproductie van recreatiegrassen.

Deze artikelen kunnen je misschien ook interesseren?

Meer info? Ontvang al onze tuintips rechtstreeks in je mailbox!

We mailen je alleen handige weetjes, groene adviezen en onze beste promoties & kortingen. Je ontvangt 'm ongeveer 1x per week en je kan op elk moment uitschrijven.
Geen spam, beloofd 🤞