Rechte of schuine wanden voor een serre?

Koopt u beter een serre met rechte of met schuine wanden?

Deze keuze is puur persoonlijk. Voor elk type zijn er voor- en nadelen. Vandaar dat we ze graag op een rijtje zetten in dit artikel.

Rechte wanden?

Een kas of serre met rechte wanden wordt het vaakst verkocht.

De voordelen:

  • Meesten vinden dit visueel het mooist
  • Neemt het minste ruimte in beslag
  • Alle ruimte binnenin de serre kan je 100% benutten.

Schuine wanden?

Schuine wanden worden minder verkocht maar hebben wel enkele voordelen ten opzichte van de rechte wanden:

  • Ideaal als ruimte geen probleem is. De serres met schuine wanden hebben allemaal een groter grondoppervlak dan hun broertje met rechte wanden.
  • Je hebt meer licht- en warmteopvang door de schuine wanden. De oppervlakte is namelijk groter EN het licht wordt beter verdeeld. Dit is vooral nuttig tijdens koudere periodes zoals in de vroege lente en het najaar.
  • De wind 'botst' niet tegen je serre maar wordt er over geleid. De constructie is ook nog stabieler omdat het gewicht van het dak nog beter verdeeld wordt. ACD-serres zijn echter van nature uit al zeer stevig maar woon je in stormgebied? Dan is dit misschien toch een belangrijke factor.

Het grootste nadeel?
Dat is dat je aan de zijwanden niet voldoende hoogte hebt om bijvoorbeeld tomaten te kweken. Deze kan je enkel in de middenstrook kweken.

In deze video legt onze serre-expert Jelle uit wat de voordelen zijn van een ACD serre en waarom deze resistent zijn tegen stormweer. 👩‍🌾

Misschien kunnen deze artikelen je ook interesseren? 👇

Heb je nog vragen? Geef ons dan zeker een seintje of maak een afspraak voor persoonlijk advies en een rondleiding in onze demo serre in Eeklo.
📧 info@hermie.com 📞 +32 (0)9 396 59 00 

Meer info? Ontvang al onze tuintips rechtstreeks in je mailbox!

We mailen je alleen handige weetjes, groene adviezen en onze beste promoties & kortingen. Je ontvangt 'm ongeveer 1x per week en je kan op elk moment uitschrijven.
Geen spam, beloofd 🤞