Ruimtebesparend moestuinieren zonder rugpijn


Als je graag je eigen groenten en kruiden wilt kweken maar geen geschikte ruimte hebt in je tuin of balkon, dan is een kweektafel wellicht de ideale oplossing voor jou. Kweektafels zijn niet alleen praktisch, maar ook esthetisch.

Wat is een kweektafel?

Een kweektafel is een verhoogd tafelblad dat speciaal is ontworpen voor het kweken van planten. Het is meestal gemaakt van hout, metaal of kunststof en is verkrijgbaar in verschillende maten en hoogtes. Kweektafels zijn perfect voor mensen die niet in staat zijn om op de grond te tuinieren, of voor degenen die een meer georganiseerde en gecontroleerde omgeving willen creëren voor hun planten.

Voordelen van een kweektafel

Een van de grootste voordelen van kweektafels is dat ze verhoogd zijn, waardoor je gemakkelijker toegang hebt tot je planten, zonder te hoeven bukken of op je knieën te zitten. Dit is vooral handig voor mensen met rugproblemen of beperkte mobiliteit.

Een ander voordeel van kweektafels is dat ze een
gecontroleerde omgeving creëren voor je planten. Je kunt de grondsoort, watergift en belichting gemakkelijker controleren en aanpassen aan de behoeften van je planten. Dit vermindert het risico op ziektes en plagen en verbetert de algehele gezondheid en groei van je planten.

Vrouw gebruikt kweektafel


Welke planten kan je kweken op een kweektafel?

Je kunt bijna alle soorten planten kweken op een kweektafel, waaronder groenten, kruiden en bloemen. In feite zijn kweektafels perfect voor het kweken van kruiden zoals basilicum en peterselie, die vaak in kleine potten worden gekweekt en gevoelig zijn voor plagen en ziektes. Bovendien kan je met behulp van een kweektafel gemakkelijk groentjes kweken zoals sla, wortel, radijs, spinazie en snijbiet.

Trouwens, wist je dat we meer dan 200 verschillende groente-en kruidenplanten aanbieden? Kijk hier.
Wil je vermijden dat je peterselie geel wordt? 
Kijk hier.
Of wil je jouw basilicumplant gezond houden? Kijk hier.

Bekijk onze aanraders 👇

Voor 11:00 besteld, vandaag verzonden
Houten kweektafel op poten - Inclusief worteldoek - 100x50x75cm
€ 59,99
Voor 11:00 besteld, vandaag verzonden
Houten kweektafeltje 50x50x75cm - Inclusief worteldoek
€ 36,95

Meer info? Ontvang al onze tuintips rechtstreeks in je mailbox!

We mailen je alleen handige weetjes, groene adviezen en onze beste promoties & kortingen. Je ontvangt 'm ongeveer 1x per week en je kan op elk moment uitschrijven. Geen spam, beloofd 🤞