Witloofwortelen-Topscore-9kg-Netzak

Grond witloofwortels witloofpennen 'Topscore' en 'Manoline' - 9kg in netzak ( ± 50 stuks)

Grond witloofwortels witloofpennen 'Tops...

Vanaf
€ 13,95
per stuk (incl. btw)

Grond witloofwortels witloofpennen 'Topscore' en 'Manoline' - 9kg in netzak ( ± 50 stuks)

Kweek zelf makkelijk grondwitloof! Niet-gekoelde witloofpennen

Hermie
Art. nr. 201803991
Vanaf

€ 13,95 per stuk (incl. btw)

Tijdelijk uitverkocht
  • Gratis levering vanaf € 40
  • Advies op maat door onze experts
  • Veilig online betalen
Betaal veilig met

Productinformatie "Grond witloofwortels witloofpennen 'Topscore' en 'Manoline' - 9kg in netzak ( ± 50 stuks)"

  • Niet-gekoelde witloofwortelen
  • Echte grondwitloof
  • Inhoud: 9kg
  • Thuis geleverd
  • Makkelijk zelf te kweken, binnen- of buitenshuis!

Kweek zelf grondwitloof with love! 💚

9kg mooie en gezonde Topscore of Manoline witloofwortelen om zelf grondwitloof te kweken. ��🥬
Lokaal gekweekt in het Belgische Meetjesland (Hof ter Kantijne)!

1 zak bevat 9kg aan vers gerooide witlofpennen. Dit komt ongeveer overeen met een 50-tal witlofwortels (afhankelijk van de grootte van de wortels). Dit aantal is indicatief aangezien het om een natuurproduct gaat & er wordt gemeten op gewicht en niet op aantal.

***

📅 Beschikbaarheid

Door de extreem natte maand november kan er echter sinds half november niet meer gerooid worden. Wij starten daarom de verkoop maar kunnen niet aangeven wanneer effectief gaat geleverd worden. Dit zal ongeveer 1 week zijn nadat het 5-dagen droog en vorstvrij weer is en er kan gerooid worden

399465932_352402860661862_3161563639036712161_n.jpg?stp=dst-jpg_s1080x2048&_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ahlztGy1RNgAX9pP7FT&_nc_ht=scontent.fbru2-1.fna&oh=00_AfBwiGgcc5hzlHGPd5eAbnmNJ8B3MkEZNvCRB5BwLLeKIA&oe=655A890F

***
📦 Bestelling & levering

Telefonisch of via mail reserveren/bestellen is helaas niet mogelijk. Van zodra jouw bestelling klaar is voor verzending of afhaling, ontvang je een automatische mail (met tracking code indien levering).

Bij het bestellen kan je ervoor kiezen om de witloofpennen aan huis te laten leveren met PostNL of om je bestelling op te halen in ons afhaalpunt. 

***
👩‍🌾 Maar hoe kweek je die heerlijke grondwitloof nu zelf? 

Deze witloofwortelen hebben nog geen koude periode gehad dus koel deze een tiental dagen voordat je begint met intafelen!

1. Het intafelen: maak een kuil in teelaarde en rangschik de wortelen allemaal mooi naast elkaar.

2. Bedek de wortelen met een laag grond van ± 15 cm. Gebruik zo arm mogelijke grond, zoals zaai- en stekgrond, maar zeker geen met meststof verrijkte potgrond!

Je kan ook de aarde uit jouw bloem- en plantenbakken hergebruiken, of turf onder de grond te mengen (voor een meer zure grond).

3. Witloof mag geen licht krijgen, anders kweek je groenlof ;-). Als alternatief voor grond kan je ook hooi, stro of zwarte plastic gebruiken. Zolang er maar geen (zon)licht aan de wortels komt… Kweek je in emmers? Dan kan je in plaats van 15 cm aarde boven de wortels gewoon een emmer of zwarte pot plaatsen. Dankzij onze witloof forceerbak kan je ook makkelijk binnenshuis (bv. in een kelder, berging...) kweken!

Belangrijk om te vermelden is wel dat je de emmer of forceerbak niet in de keuken of eetplaats mag zetten omwille van de temperatuur. Kweek je bij meer dan 18°C? Dan gaat het witloof namelijk te veel geforceerd worden, en kan je openvallende kroppen krijgen. Dat zou zonde zijn!

4. Water: de grond waarin de witloofwortelen staan moet vochtig zijn. Overdrijf echter niet met jouw gieter want te veel water is zelfs schadelijk voor het witloof. Kweek je in emmers? Dan kan je ervoor kiezen om in het midden van de emmer een fles water omgekeerd te zetten (waarbij je de bodem uitsnijdt en zo de fles vult met water, zoals het principe om tomatenplanten water te geven in de serre)

5. Wachten… Hoe warmer, hoe vlugger je kan oogsten. Professionele kwekers maken vaak gebruik van een verwarmingselement die de grondtemperatuur tussen 14° en 18°C brengt. Bij dergelijke temperaturen heb je al na een drietal weken eetklaar witloof. Gebruik je deze warmtebronnen niet? Dan moet je, afhankelijk van de temperatuur, enkele maanden wachten.

6. Oogsten: snij/breek de krop af.

7. Geniet van jouw zelfgekweekte grondwitloof ;-)


*** 
FAQ 🙋

• Waarom worden de witloofwortels afgesneden?
Dat is eenvoudig: omdat ze een gelijke hoogte zouden hebben om makkelijker in te tafelen. Op die manier zal je ook meer gelijkmatige kropjes kunnen oogsten.

• Mag ik het groene loof afsnijden?
Het loof is het groene gedeelte wat je bovenaan de wortel ziet. Je kan het loof afsnijden maar laat altijd 2 cm over. Neem je te veel loof weg? Dan beschadig je het groeipunt en vormt het witloof aan de zijkant blaadjes, met als gevolg geen mooie gesloten kropjes...

• De witloofwortels die ik heb ontvangen zijn kleiner dan verwacht?
Heb je de witloofpennen aan de start van het seizoen gekocht? Dan is dit volkomen normaal! Vaak zijn de eerste witloofwortelen nog wat kleiner (door de droge zomer). Geen zorgen want uit een kleine wortel kan een even mooie krop groeien als uit een grotere wortel!

• Mijn witloofwortels vormen geen mooie kropjes, maar vallen uit elkaar?
Natuurlijk wil je mooie, dichte kropjes kweken, maar wat als je kropjes gewoon los uit elkaar vallen? Dit kan verscheidene oorzaken hebben:

👉 Heb je Topscore of Manoline witloofwortels gekocht? Dan moeten deze eerst nog een koude periode krijgen voordat je ze gaat intafelen, deze witloofwortelen komen namelijk vers van het veld! Tafel je ze toch direct na ontvangst in? Dan loop je het risico op uiteenvallende kropjes... Wil je liever direct aan de slag met de witloofwortelen? Kies dan voor voorgekoelde Bingo witloofpennen. Die hebben reeds een koude shock gekregen bij de kweker.

👉 Te veel licht! Ja, ook in een afgesloten witloof forceerbak kan er nog licht binnenkomen als je de bak in direct zonlicht plaatst. Kies de plek waar je jouw forceerbak of afgesloten emmer plaatst dus wijselijk!

👉 Te warm! Niet enkel zorgt direct zonlicht voor lichtinval in je kweekbak, het zorgt er ook voor dat de temperatuur de hoogte in schiet. Zo wordt het in de bak warmer dan de omgevingstemperatuur waardoor je witloof niet mooi kropt.

Hoeveel keer kan ik oogsten van dezelfde witloofpennen?
Per witloofwortel oogst je 1 krop. Na het afsnijden van het kropje kunnen er soms nog losse blaadjes groeien. Deze zijn heerlijk in je salade!

***
Meer info?
Klik hier voor onze startersgids met onze handige tips & tricks!

***
Wij behouden ons het recht om, indien dit type witloofpennen niet meer verkrijgbaar is, een ander type te leveren (Bingo). We proberen dit zoveel als mogelijk te vermijden.

Wist je dat wij ook reeds gekoelde witloofwortels uit West-Vlaanderen verkopen? Je vindt de grond witloofwortels Bingo (50 stuks - ±7/9kg)

Productspecificaties

Plantgroep: Stengelgroente, Witloof en Roodlof
Rubriek: Groenten, Witloof
Inhoud in stuks: 50
Gewicht: 9 kg
Inhoud: 9 kg
Verpakkingsafmetingen: 30L x 30B x 30H cm