Vietnamese koriander kruiden

Onbekend maar niet onbemind: Vietnamese koriander


De Vietnamese koriander is nog een relatief onbekend kruid in de Belgische keuken maar daar willen wij graag verandering in brengen! 

Pittig, met een vleugje munt 

Dit meerjarige kruid mag dan de naam koriander dragen maar ziet er helemaal anders uit dan het standaard keukenkruid dat wij kennen. Het is dan ook eigenlijk helemaal geen familie van de koriander maar behoort tot de Persicaria. Zijn smalle en lange bladeren hebben een donkere tekening die onmiddellijk in het oog springt. De smaak is te vergelijken met de traditionele koriander maar dan net wat pittiger, en met een toets van munt. Tijdens de zomer verschijnen er kleine pastelkleurige bloemetjes aan de plant. De blaadjes kan je verwerken in oosters getinte gerechten zoals lenterolletjes, Vietnamese soep of een noedelsalade. 

Standplaats 

De Vietnamese koriander is afkomstig uit een tropisch klimaat, en heeft het graag warm. Kies dus een zonnige standplaats uit, en geef de plant geregeld water. Haal hem tijdens zeer koude nachten en de winter in huis.

Voir nos recommandations 👇

BIO
BIO
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Buzzy® Bio Koriander zaden
€ 2,35
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Buzzy® Xotica Koriander zaden
€ 1,95

Meer info? Ontvang al onze tuintips rechtstreeks in je mailbox!

We mailen je alleen handige weetjes, groene adviezen en onze beste promoties & kortingen. Je ontvangt 'm ongeveer 1x per week en je kan op elk moment uitschrijven. Geen spam, beloofd 🤞