Grond-witloofwortels-50-stuks-10kg-

Grond witloofwortels/witloofpennen 'Bingo' - zak ±50 stuks (of ±7-9 kg)

Grond witloofwortels/witloofpennen 'Bing...

€ 16,45

Grond witloofwortels/witloofpennen 'Bingo' - zak ±50 stuks (of ±7-9 kg)

De beste witloofwortelen om zelf thuis het lekkerste witloof te kweken! VOORVERKOOP - LEVERING IN NOVEMBER

Hermie
Art. nr. 201803990

€ 16,45

Beschikbaar vanaf 16/11
  • Gratis levering vanaf € 35
  • Advies op maat door onze experts
  • Veilig online betalen
Betaal veilig met

Productinformatie "Grond witloofwortels/witloofpennen 'Bingo' - zak ±50 stuks (of ±7-9 kg)"

  • Echte witloofwortelen
  • Thuis geleverd

50 mooie en gezonde witloofwortelen om zelf grondwitloof te kweken. De beste kwaliteit vindbaar!

***

VOORVERKOOP - PAS LEVERING 2DE HELFT VAN NOVEMBER (DOOR DROGE ZOMER IETS LATERE OOGST).

***

De witloofwortelen zijn beschikbaar vanaf november tot februari. Na het rooien ondergaan deze nog een koude periode van twee weken om de beste kwaliteit te garanderen.

Van zodra uw bestelling klaar is voor verzending of afhaling, ontvangt u een automatische mail (met tracking code indien levering).

In 1 zak zitten 50 witloofwortelen (+/- 7 à 8kg). Bij het bestellen kan u ervoor kiezen om deze aan huis te laten leveren met PostNL of voor afhaling in ons magazijn. Indien u voor de laatste optie kiest, zal u een mail ontvangen van zodra uw bestelling beschikbaar is voor afhaling. 

*** 
FAQ 🙋

  • Hoe kweek je die heerlijke grondwitloof zelf? 

1. Het intafelen: Maak een kuil in teelaarde en rangschik de wortelen allemaal mooi naast elkaar.

2. Bedek de wortelen met een laag grond van +/- 15cm. Gebruik zo arm mogelijke grond, en zeker geen meststof! Het is aangeraden om de aarde uit jouw bloem- en plantenbakken te hergebruiken, of turf onder de grond te mengen (voor een meer zure grond). Witloof mag geen licht krijgen, anders kweek je groenlof ;-). Als alternatief voor grond kan je ook hooi, stro of zwarte plastic gebruiken. Zolang er maar geen (zon)licht aan de wortels komt… Kweek je in emmers? Dan kan je in plaats van 15cm aarde boven de wortels gewoon een emmer of zwarte pot plaatsen. Zo lang de witloofwortelen maar afgedekt blijven. 

3. Water: De grond waarin de witloofwortelen staan moet vochtig zijn. Overdrijf echter niet met jouw gieter want te veel water is zelfs schadelijk voor het witloof. Kweek je in emmers? Dan kan je ervoor kiezen om in het midden van de emmer een fles water omgekeerd te zetten (waarbij je de bodem uitsnijdt en zo de fles vult met water = principe tomatenplanten water geven in de serre)

4. Wachten… Hoe warmer, hoe vlugger je kan oogsten. Professionele kwekers maken vaak gebruik van een verwarmingselement die de grondtemperatuur tussen 14° en 18°C brengt. Bij dergelijke temperaturen heb je al na een drietal weken eetklaar witloof. Gebruik je deze warmtebronnen niet? Dan moet je, afhankelijk van de temperatuur, enkele maanden wachten. 

5. Oogsten: Snij/breek de krop af.

6. Genieten van jouw zelfgekweekte grondwitloof ;-)


Je kan het witloof ook perfect in een grote emmer, metserskuip of speciaal daarvoor gemaakte forceerbakken plaatsen. Belangrijk om te vermelden is wel dat je de emmer niet in de keuken of eetplaats mag zetten omwille van de temperatuur. Kweek je bij meer dan 18°C? Dan gaat het witloof namelijk te veel geforceerd worden, en kan je openvallende kroppen krijgen. Dat zou zonde zijn!


Wil jij meer informatie over hoe je het witte goud zelf kan kweken? Klik dan hier voor onze blogartikelen rond het kweken van witloof. 

Wil je de witloofpennen graag zelf komen ophalen maar is Eeklo te ver? De witloofwortelen van Lof & Loof kan je ook rechtstreeks bij de kweker ophalen in Deerlijk (dichtbij Kortrijk). Bestel deze dan niet via onze webshop maar we wijzen je hiervoor graag door naar de website van Lof & Loof

Wij behouden ons het recht om, indien dit type witloofpennen niet meer verkrijgbaar zijn, een ander type te leveren (Topscore). We proberen dit zoveel als mogelijk te vermijden.
Wij verkopen ook witloofwortelen uit het Meetjesland (rechtstreeks van het land - nog niet gekoeld): Grond witloofwortels witloofpennen 'Topscore' +/- 9kg in Netzak


  • Help, mijn witloofwortelen hebben een raar geurtje & zijn rot?
Open je de doos met witloofwortelen en komt er je een 'geurtje' tegemoet? Geen paniek!
Deze witloofwortelen hebben een koude shock gekregen bij de kweker waardoor het loof kan gaan wegteren door het temperatuurverschil. Dit is volkomen normaal en kan zeker geen kwaad. Heb je toch twijfels? Stuur ons dan gerust een mailtje!

Specificaties

Gewicht: 9.6 kg
Inhoud: 50 pc
Verpakkingsafmetingen: 30l x 30b x 30h cm