Grond-witloofwortels-50-stuks-10kg-

Grond witloofwortels/witloofpennen 'Bingo' - zak ± 50 stuks (of ± 7-9 kg)

Grond witloofwortels/witloofpennen 'Bing...

€ 17,45

Grond witloofwortels/witloofpennen 'Bingo' - zak ± 50 stuks (of ± 7-9 kg)

De beste witloofwortelen om zelf thuis het lekkerste grondwitloof te kweken!

Hermie
Art. nr. 201803990

€ 17,45

Beschikbaar vanaf 15/12
  • Gratis levering vanaf € 35
  • Advies op maat door onze experts
  • Veilig online betalen
Betaal veilig met

Productinformatie "Grond witloofwortels/witloofpennen 'Bingo' - zak ± 50 stuks (of ± 7-9 kg)"

  • Echte witloofwortelen
  • Reeds gekoeld
  • Thuis geleverd

Kweek zelf grondwitloof with love! 💚 

50 mooie en gezonde witloofwortelen om zelf grondwitloof te kweken. De beste kwaliteit vindbaar! 🥬
1 zak bevat 50 reeds gekoelde witlofpennen. Dit komt overeen met ongeveer 7/8 kg witloofwortels. 

***

📅 Beschikbaarheid

De witloofwortelen zijn beschikbaar van november tot februari.
 Na het rooien ondergaan deze nog een koude periode van twee weken om de beste kwaliteit te garanderen. Zo kan je ze direct na ontvangst intafelen! 

*** 

📦 Bestelling & levering

Telefonisch of via mail reserveren/bestellen is helaas niet mogelijk. Van zodra jouw bestelling klaar is voor verzending of afhaling, ontvang je een automatische mail (met tracking code indien levering).

Bij het bestellen kan je ervoor kiezen om de witloofpennen aan huis te laten leveren met PostNL of om je bestelling op te halen in ons afhaalpunt.

Wil je de witloofpennen graag zelf komen ophalen maar is Eeklo te ver? De witloofwortelen van Lof & Loof kan je ook rechtstreeks bij de kweker ophalen in Deerlijk (dichtbij Kortrijk). Bestel deze dan niet via onze webshop maar we wijzen je hiervoor graag door naar de website van Lof & Loof.

***
👩‍🌾 Maar hoe kweek je die heerlijke grondwitloof nu zelf?

Deze witlofpennen hebben 2 weken een koude shock gekregen in de professionele koelcellen. Hierdoor kan je het pootgoed direct na ontvangst al intafelen! 

1. Het intafelen: maak een kuil in teelaarde en rangschik de wortelen allemaal mooi naast elkaar.

2. Bedek de wortelen met een laag grond van ± 15 cm. Gebruik zo arm mogelijke grond, en zeker geen meststof! Het is aangeraden om de aarde uit jouw bloem- en plantenbakken te hergebruiken, of turf onder de grond te mengen (voor een meer zure grond). Witloof mag geen licht krijgen, anders kweek je groenlof ;-). Als alternatief voor grond kan je ook hooi, stro of zwarte plastic gebruiken. Zolang er maar geen (zon)licht aan de wortels komt… Kweek je in emmers? Dan kan je in plaats van 15 cm aarde boven de wortels gewoon een emmer of zwarte pot plaatsen.

3. Water: de grond waarin de witloofwortelen staan moet vochtig zijn. Overdrijf echter niet met jouw gieter want te veel water is zelfs schadelijk voor het witloof. Kweek je in emmers? Dan kan je ervoor kiezen om in het midden van de emmer een fles water omgekeerd te zetten (waarbij je de bodem uitsnijdt en zo de fles vult met water = principe tomatenplanten water geven in de serre)

4. Wachten… Hoe warmer, hoe vlugger je kan oogsten. Professionele kwekers maken vaak gebruik van een verwarmingselement die de grondtemperatuur tussen 14° en 18°C brengt. Bij dergelijke temperaturen heb je al na een drietal weken eetklaar witloof. Gebruik je deze warmtebronnen niet? Dan moet je, afhankelijk van de temperatuur, enkele maanden wachten. 

5. Oogsten: snij/breek de krop af.

6. Geniet van jouw zelfgekweekte grondwitloof ;-)


Je kan het witloof ook perfect in een grote emmer, metserskuip of speciaal daarvoor gemaakte forceerbakken plaatsen. Belangrijk om te vermelden is wel dat je de emmer niet in de keuken of eetplaats mag zetten omwille van de temperatuur. Kweek je bij meer dan 18°C? Dan gaat het witloof namelijk te veel geforceerd worden, en kan je openvallende kroppen krijgen. Dat zou zonde zijn!***
FAQ 🙋

Help, mijn witloofwortelen hebben een raar geurtje & zijn rot?
Open je de doos met witloofwortelen en komt er je een 'geurtje' tegemoet? Geen paniek!
Deze witloofwortelen hebben een koude shock gekregen bij de kweker waardoor het loof kan gaan wegteren door het temperatuurverschil. Dit is volkomen normaal en kan zeker geen kwaad. Heb je toch twijfels? Stuur ons dan gerust een mailtje!


Waarom worden de witloofwortels afgesneden?
Dat is eenvoudig: omdat ze een gelijke hoogte zouden hebben om makkelijker in te tafelen. Op die manier zal je ook meer gelijkmatige kropjes kunnen oogsten.

Mag ik het groene loof afsnijden?
Het loof is het groene gedeelte wat je bovenaan de wortel ziet. Je kan het loof afsnijden maar laat altijd 2 cm over. Neem je te veel loof weg? Dan beschadig je het groeipunt en vormt het witloof aan de zijkant blaadjes, met als gevolg geen mooie gesloten kropjes...

De witloofwortels die ik heb ontvangen zijn kleiner dan verwacht?
Heb je de witloofpennen aan de start van het seizoen gekocht? Dan is dit volkomen normaal! Vaak zijn de eerste witloofwortelen nog wat kleiner (door de droge zomer). Geen zorgen want uit een kleine wortel kan een even mooie krop groeien als uit een grotere wortel!

***
Meer info?

Klik hier voor onze startersgids met onze handige tips & tricks!

***
Wij behouden ons het recht om, indien dit type witloofpennen niet meer verkrijgbaar zijn, een ander type te leveren (Topscore). We proberen dit zoveel als mogelijk te vermijden.
Wij verkopen ook witloofwortelen uit het Meetjesland (rechtstreeks van het land - nog niet gekoeld): Grond witloofwortels witloofpennen 'Topscore' ±9kg in Netzak

Productspecificaties

Gewicht: 9.6 kg
Inhoud: 50 pc
Verpakkingsafmetingen: 30l x 30b x 30h cm