Vieren rond de kerstboom

5 tips om langer van jouw kerstboom te genieten


Heb je de perfecte kerstboom gevonden en deze prachtig versierd met flikkerende lampjes, glinsterende slingers & luxueuze ornamenten? Dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk van jouw prachtige "creatie" genieten. Met onze tips lukt dit zeker! 

🎄 Alles begint bij de keuze van jouw boom. Ga je de boom zelf in een tuincentrum ophalen? Wrijf dan even over de naalden om te zien of ze niet loslaten. Ook de mooie & gezonde groene kleur moet aanwezig zijn. Bruine naalden duiden op exemplaren die de feestdagen waarschijnlijk niet tot het einde zullen overleven. Ben je dat sleuren met de kerstboom beu? Dan kan je in enkele klikken ook online een kerstboom bij ons bestellen en wordt deze enkele dagen later aan huis geleverd!

🎄 Hoe verleidelijk het ook is om direct met de slingers en kerstballen aan de slag te gaan, heb even geduld en laat de boom eerst een dag acclimatiseren in een garage, schuur of andere koele ruimte. Anders zal de overgang van de koude buitenlucht naar de warme woonkamer te groot zijn, en dat is nefast voor jouw kerstboom!

🎄 Heb je de boom even laten wennen, en is het tijd om hem een plekje in huis te geven? Zet deze dan uit de buurt van de verwarming of het haardvuur. Hoe warmer de boom het krijgt, hoe sneller hij zal uitdrogen en zijn naalden zal laten vallen.

🎄Zorg voor een kerstboomstandaard met een waterreservoir zodat de boom geen kans heeft om uit te drogen. Bij aankomst van de boom kan je nog een extra stukje van de stam afsnijden en deze even uit een emmer laten drinken alvorens de boom op te tuigen. Heb je een boom met kluit gekocht? Zorg dan voor een pot die groot genoeg is, en geef dagelijks voldoende water. Zorg dat er onderaan de pot gaten zitten zodat het overvloedige water weg kan vloeien, en plaats er een schaal onder zodat jouw vloer niet beschadigd geraakt.

🎄 Ook een kerstboom heeft frisse lucht en zonlicht nodig. Je doet hem dus een groot plezier door hem op een lichtrijke plek te zetten. Zorg af en toe ook voor wat frisse lucht maar vermijd tocht.

Marcel

Tip van kerstelf Marcel

Wil je een plaatje van een boom in huis die weinig naalden verliest? Kies dan voor de Abies Nordmanniana, kortweg de Nordmann. Deze wordt de laatste jaren steeds vaker in de huiskamer gehaald, en dat is zeker niet onterecht. Zijn grootste voordeel is nl dat zijn naalden nauwelijks uitvallen. Dat bespaart je heel wat opruimwerk!

Bekijk onze aanraders 👇

ECO
ECO
Tijdelijk uitverkocht
Echte levende kerstboom Nordmann 200-230 cm - gezaagd - AA-kwaliteit - thuisbezorgd
€ 45,99
ECO
ECO
Tijdelijk uitverkocht
Echte levende kerstboom Nordmann 175-200 cm - gezaagd - AA-kwaliteit - thuisbezorgd
€ 35,99 € 32,39
ECO
ECO
Tijdelijk uitverkocht
Echte levende kerstboom Nordmann 150-175 cm - in pot - AA-kwaliteit - thuisbezorgd
€ 55,00
ECO
ECO
Tijdelijk uitverkocht
Echte levende kerstboom Nordmann 150-175 cm - gezaagd - AA-kwaliteit - thuisbezorgd
€ 29,99
ECO
ECO
Tijdelijk uitverkocht
Echte levende kerstboom Nordmann 125-150 cm - in pot - AA-kwaliteit - thuisbezorgd
€ 48,99
ECO
ECO
Tijdelijk uitverkocht
Echte levende kerstboom Nordmann 125-150 cm - gezaagd - AA-kwaliteit - thuisbezorgd
€ 26,99

Meer info? Ontvang al onze tuintips rechtstreeks in je mailbox!

We mailen je alleen handige weetjes, groene adviezen en onze beste promoties & kortingen. Je ontvangt 'm ongeveer 1x per week en je kan op elk moment uitschrijven. Geen spam, beloofd 🤞