Ecopots bloempotten & plantenbakken


Ecopots is een Belgische producent van stijlvolle kunststof bloempotten en plantenbakken voor binnenshuis, in de tuin en op het balkon. Het merk is van de basis ontworpen met duurzaamheid in gedachten en onderscheidt zich dankzij een unieke combinatie van ontwerp, kwaliteit, functie én ecologie.

Ontwerp

Handwerk

Ecopots zijn de enige bloempotten en plantenbakken op de massamarkt die met de hand afgewerkt worden. Die unieke afwerking bezorgt de potten een natuurlijke, matte look. Doorheen de verschillende productlijnen wordt hetzelfde Scandinavisch (minimalistisch) design gehanteerd om een gevoel van rust te creëren in het dagelijkse, stressvolle leven.

Kleuren

Alle reeksen zijn verkrijgbaar in zes tijdloze kleuren: donkergrijswitgrijsblauwgrijs, taupeterracotta en grijs. Er werd bewust geen gebruik gemaakt van flashy trendkleuren zodat de potten over 10 jaar nog steeds mooi en relevant zijn. Een prachtige toevoeging dus aan ieder tijdloos (tuin)interieur!

Blauw grijs

Donker grijs


Grijs

Wit grijs

Puur wit

Taupe

Terra Cotta

Donker blauw (limited edition)

Zwart gelakt frame

Nieuw: limited edition-serie "Dark Blue" - bestel tijdig want OP = OP!

ECO
ECO

Naamgeving

De verschillende series werden genoemd naar steden vanwege hun aansprekende architectuur. Net als bij het ontwerpen van gebouwen draait het bij ieder detail om het verbinden van esthetiek met functionaliteit. De huidige collecties zijn Amsterdam, Antwerp, Berlin, Bruges, Brussels, Frankfurt, Manhattan, Oslo, Paris, Rotterdam, Sankara, Sofia, Stockholm, Venice en Vienna.

Kwaliteit

Ecopots zijn gemaakt met milieuvriendelijke kunststoffen en natuurlijke mineralen om de kwaliteit op 3 vlakken te verbeteren:

 • Duurzaamheid: de potten zijn uitzonderlijk sterk (lees: onbreekbaar) en blijvend soepel;
 • Uv-bestendigheid: tot 10 jaar lang kleurvastheid;
 • Isolatie (vorstbestendigheid): je kan zowel binnen als buiten van dit product genieten.

Hierdoor hebben deze potten een zeer lange levensduur en krijg je op alle artikelen maar liefst 10 jaar garantie!

Functie

Mobiel + waterreservoir

Ecopots zijn bijzonder licht en daardoor makkelijk te verplaatsen en te verpotten (geen binnenrand). Dit kan o.a. van pas komen tijdens de winterperiode en terrasplanten beschut geplaatst moeten worden. De meeste bloempotten zijn bovendien voorzien van een drainage-opening (drainagesysteem) zodat de plantenwortels gezond blijven en de kans op wortelrot beperkt wordt.

Vormen

Ecopots biedt een zeer ruim assortiment aan voor verschillende in- en outdoor toepassingen. Dit gaat van hangende bloempotten tot muurmodellen en vrijstaande bloembakken (met of zonder schaal). Er zijn ook handige potten met wieltjes, watergeefsystemen en onderschotels beschikbaar. Je kan de bakken daarnaast ook gebruiken als terrasafscheiding of voor verticale tuinen.

Ecologie

De productsamenstelling is gebaseerd op een combinatie van gerecycleerd plastic en steenpoeder. Zo bestaat de Amsterdam van 30 cm uit o.a. 50% recycled polyethyleen en 50% recycled polyprolene.

Ecopots ondersteunt via het CO2Logic-programma verschillende klimaatprojecten én beschikt over maar liefst 4 keurmerken - het is dan ook geen wonder dat dit de meest ‘groene’ pot is.


Nog aan het twijfelen? Wij geven je 8 redenen waarom Ecopots de beste keuze is!

 1. Gemaakt van tot 80% gerecyclede kunststof met een natuurlijke look en een unieke, handgemaakte afwerking;
 2. In tegenstelling tot fiberclaybloempotten zijn deze potten schok- en breukvast;
 3. Tijdloos, architecturaal Scandinavisch design;
 4. Innovatieve en slimme oplossingen;
 5. Lichtgewicht;
 6. Uv- en vorstbestendig en dus geschikt voor binnen én buiten;
 7. Volledig boord- en naadloos;
 8. Nu, morgen en over tien jaar verkrijgbaar in tijdloze kleuren.

Ben jij net zoals ons overtuigd van deze fantastische sierpotten en plantenbakken?
Bestel dan jouw favoriet en beleef jaren plezier met deze kwalitatieve én esthetische pot!
Je krijgt trouwens 10 jaar garantie als je bestelt via hermie.com!

Meer info? Ontvang al onze tuintips rechtstreeks in je mailbox!

We mailen je alleen handige weetjes, groene adviezen en onze beste promoties & kortingen. Je ontvangt 'm ongeveer 1x per week en je kan op elk moment uitschrijven.
Geen spam, beloofd 🤞