Ontspannen in de jacuzzi - Bestway
23 mei 2022
Categorieën: Zwembad & jacuzzi

Marcel’s bubbelgids🧖‍♀️🧖‍♂️

Geschreven door Zephyrine

Wil je graag ultieme ontspanning bij je thuis ervaren, maar je weet niet waar je moet beginnen? Marcel helpt je een keuze te maken in het assortiment opblaasbare jaccuzi's en geeft je zijn beste tips en advies voor het onderhouden ervan. Klaar om te bubbelen? 

Inhoudstafel

 1. Onze favoriete merken Intex en Bestway
 2. Welke opblaasbare jacuzzi past bij mij? 
 3. Mijn opblaasbare jacuzzi eenvoudig installeren in 3 stappen
 4. Hoe moet ik mijn jacuzzi onderhouden en waar moet ik op letten?
 5. Extraatjes om jouw jacuzzi te pimpen
 6. Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) 


1. Onze favoriete merken Intex en Bestway

Wij hebben voor jou twee merken in ons (bad)huis: Intex en Bestway. Deze twee merken hebben we zorgvuldig voor jou uitgekozen om een ruim assortiment met de beste prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden. 

Intex is het A-merk dat betaalbare producten van topkwaliteit en jarenlang plezier levert. Maak je keuze tussen PureSpa's ronde of achthoekige modellen voor 4 of 6 personen. Wens je naast bubbels ook massagestralen? Kies dan voor het PureSpa Jet & Bubble Deluxe model. Bovendien is Hermie één van de weinige Officieel Erkende Intex Dealers. Dit wil zeggen dat je bij ons terecht kan voor advies van onze experts en het volledig gamma van Intex-artikelen aan scherpe prijzen!

Bestway heeft een heel ruim assortiment van ronde of vierkante opblaasbare jacuzzi’s in allerlei kleuren en met diverse meegeleverde accessoires, van ledlampen tot hoofdkussens en reparatiekits. In het assortiment Lay-Z-Spa’s heb je keuze uit groottes van 2 tot 8 personen. Wat de Lay-Z-Spa’s uniek maakt, is dat ze allemaal uitgerust zijn met een Freeze Shield™-technologie waardoor je spa in de wintermaanden beschermd wordt tegen bevriezing. 

Zowel de PureSpa’s van Intex als de Lay-Z-Spa’s van Bestway zijn eenvoudig op te bouwen waardoor je in een mum van tijd kan ontspannen en genieten van heerlijke bubbels en warmte.


2. Welke opblaasbare jacuzzi past bij mij?

Met hoeveel personen wil ik bubbelen? 

Bij de PureSpa’s heb je de keuze tussen opblaasbare jacuzzi’s voor 4 of 6 personen. De Lay-Z-Spa’s geven je de keuze tussen modellen van 2-4, 4-6, 5-7 of 6-8 personen. Afhankelijk van jouw voorkeur kan je dus kiezen voor een ruim model om samen met vrienden of familie te bubbelen, of voor een kleinere spa waar je romantisch met je partner van kan genieten.

Welke vorm en welk kleur kies ik?

Verkies je een rond of een achthoekig model? Dan neem je best een kijkje bij de PureSpa’s waarbij je keuze hebt uit een beige (‘Sahara’), een grijs (‘Greywood’) of een zwart achthoekig model. Heb je graag een ruime keuze tussen verschillende kleuren? Kies dan voor een rond of vierkant Lay-Z-Spa model en laat je verleiden door allerlei kleuren. Voor elk wat wils!

Wil ik enkel bubbels of wil ik ook massagestralen? 

Afhankelijk van jouw voorkeur kies je voor enkel bubbels of ga je voor een uitgebreide spa-ervaring met massagestralen. Ga je voor optimale ontspanning en verwennerij met massagestralen? Neem dan een kijkje bij de Lay-Z-Spa HydroJet Pro modellen of de PureSpa Jet & Bubble Deluxe modellen.

Wil ik dat mijn water gereinigd wordt met een zoutwater- of hardwatersysteem? 

De meest voorkomende vorm van waterreiniging is een hardwatersysteem. Maar wat is het verschil tussen een zout- of hardwatersysteem, en wat zijn de voor- en nadelen? We zetten ze hier voor jou op een rijtje:

Een ingebouwd hardwatersysteem zorgt ervoor dat water minder hard wordt doordat kalk, dat mineralen bevat die voor hardheid zorgen, uit het water wordt verwijderd. Bijgevolg heb je dus ook minder last van kalkafzetting bij een hardwatersysteem. Let wel op, dit is een waterreinigingssysteem, je moet hier bovenop nog chloortabletjes gebruiken. De voordelen van zo’n systeem zijn:

✅ het water voelt effectief zachter aan
✅ beter voor je huid en haar, minder uitdrogend effect
minder kalkafzetting in de leidingen en filterpomp waardoor deze langer zullen meegaan
❌ chemische chloortabletjes nodig


Een zoutwatersysteem zet zout om in natuurlijk chloor wat veel gezonder, veiliger en schoner is dan chloortabletjes. Je moet zelf geen extra chloortabletjes toevoegen aan het water, maar je moet wel de waterwaardes en de afgifte van het watersysteem regelmatig controleren.

✅ het water voelt zachter en natuurlijker aan en maakt chloor overbodig
✅ geschikt voor mensen die geen chemisch chloor wensen. Let op: een zoutwatersysteem is niet volledig chloorloos, je moet de chloorwaarden nog steeds in de gaten houden!
minder product nodig dus je moet ook minder waterbehandelingsproducten kopen 
✅ vergt minder onderhoud
minder gladde wanden en vloeren
✅ minder last van rode ogen

❌ het water verdampt sneller waardoor water en zout aangevuld moeten worden
❌ doorgaans iets duurder

Enkel het PureSpa Jet & Bubble Deluxe model werkt met een zoutwatersysteem (in combinatie met een hardwatersysteem).

-19%
-19%
Intex PureSpa Jet & Bubble Deluxe opblaasbare jacuzzi - 4 personen
€ 1.049,00 € 848,96

Tip van Marcel:

Wist je dat PoolSan van BSI het ideale product is voor personen die allergisch zijn aan chloor? Met PoolSan kan je 100% chloorvrij genieten van je bubbelmoment zonder dat je last hebt van rode ogen. Daarnaast is het volledig geurloos en heeft een lange werking.

-16%
-16%
BSI PoolSan Zwembad Start Set - met chloorvrije onderhoudsproducten
€ 88,95 € 74,95

3. Mijn opblaasbare jacuzzi eenvoudig installeren in 3 stappen💪

Stap 1: Om je jacuzzi te beschermen, leg je eerst het meegeleverde grondzeil op de plaats waar je jacuzzi zal komen. De plaats waar je je jacuzzi opstelt is belangrijk, hou daarom rekening met volgende zaken:

 • Zorg ervoor dat je spa in de buurt staat van een stopcontact of voorzie een waterdichte verlengkabel als je in de tuin wil bubbelen. 
 • Wil je de levensduur van je jacuzzi verlengen of het water zo helder mogelijk houden? Dan raden we aan om de jacuzzi onder een afdak te plaatsen.
 • Voor optimale veiligheid en ultieme ontspanning, adviseren we om de spa op een vlakke ondergrond te plaatsen.

Stap 2: Blaas je jacuzzi op met de meegeleverde pomp.

Stap 3: Vul je opgeblazen jacuzzi met water. Afhankelijk van de grootte zal dit gemiddeld 1 à 2 uur in beslag nemen.

Bubbelen maar!🧖‍♀️🧖‍♂️

Nadat je opblaasbare jacuzzi klaarstaat voor gebruik is het belangrijk dat je zowel het water als je jacuzzi goed blijft onderhouden om een optimale levensduur te garanderen.

4. Hoe moet ik mijn jacuzzi onderhouden en waar moet ik op letten?💧

Je opblaasbare jacuzzi onderhouden kan in 5 eenvoudige stappen. 

Stap 1: Je jacuzzi breekt geen oliën of vetten af. Daarom is het belangrijk om je bad- of zwemkledij grondig uit te spoelen voor je aan het bubbelen gaat. Wasverzachter, wasproduct, bodylotion, haarlak en shampoo tasten namelijk de waterkwaliteit of waterbalans aan.

Stap 2: We raden aan om na ieder gebruik je filter schoon te spoelen met water met voldoende druk (bv. kraan of tuinslang). De filter gaat gemiddeld 1 week mee, daarna vervang je ze best. De filter “S1” van Intex is compatibel met elk model. Hoe snel de filter vervangen moet worden is afhankelijk van een aantal factoren: de waterkwaliteit, de omgevingstemperatuur, de intensiteit van het gebruik, de producten die je toevoegt en het vuil dat in het water terechtkomt door gebruik. 

-12%
-12%
Intex filter cartridge type S1 - set van 6 stuks
€ 17,99 € 15,83

Tip van Marcel:

Hergebruik je filter tot 3 keer met volgende tips: Reinig na gebruik grondig met water en laat één week drogen. Blaas indien mogelijk stof en kalk los met een compressor. Vervolgens leg je de filter gedurende één week in de diepvriezer. Dit doodt eventuele bacteriën of achtergebleven algen.

Stap 3: Het is belangrijk om de waterbalans wekelijks na te kijken en tijdig bij te sturen. Om de juiste waterbalans te bereiken moet je de juiste chemicaliën toevoegen. Dit is afhankelijk of je een zoutwatersysteem of hardwatersysteem hebt. De meeste opblaasbare jacuzzi’s hebben een hardwatersysteem op basis van chloor. De ideale waardes voor zuiver water zijn:

 • Alkaliniteit: tussen de 60 en 120 ppm*
 • pH-waarde: tussen de 7 en 7,6
 • Chloorwaarde: tussen de 1 en 3 ppm

*ppm staat voor ‘parts per million’, een maat voor concentratie. Een concentratie van 1 ppm betekent dat er één deel van een product is op een totaal van een miljoen delen, meestal uitgedrukt in massa. 

Hardwatersysteem: 

1) Meet eerst de alkaliniteit met een teststrip. De ideale waarde ligt tussen 60 - 120 ppm. De waterwaardes kan je nagaan met teststrips of chloorstrips die je gedurende 1 seconde in het water houdt. Vervolgens houd je de strip 15 seconden horizontaal (zonder overtollig water af te schudden) en lees je de resultaten af. Houd de strip niet te lang in het water!

-37%
-37%
BSI Teststrips - 5-in-1 - 50 stuks
€ 15,95 € 9,99

2) Daarna meet je ook de pH-waarde met een teststrip. De waarde moet tussen de 7 - 7,6 zijn, de ideale pH-waarde is 7,2. Stel indien nodig bij met pH+ of pH-. 

-35%
-35%
BSI pH-meter- en temperatuurmeter
€ 49,50 € 31,99

-30%
-30%
BSI pH Up liquid 5L - verhoogt de pH-waarde van zwembad of spa
€ 13,50 € 9,49

3) Als de pH-waarde correct is, kan je ook de chloorwaarde opmeten met een teststrip. Deze moet tussen 1 - 3 ppm zijn. De chloorwaarden kan je dan bijstellen met chloortabletjes en de meegeleverde chloordrijver. 

-39%
-39%
BSI Langwerkende Chloortabletten 1kg - Kleine tabletten 20gr
€ 16,50 € 9,99

-16%
-16%
BSI PoolSan Zwembad Start Set - met chloorvrije onderhoudsproducten
€ 88,95 € 74,95

Afhankelijk van de meetresultaten moet je eerst de alkaliniteit en daarna de pH-waarde op niveau brengen. Verhoog of verlaag de waardes met de juiste chemicaliën en breng pas daarna het chloor op het juiste niveau. 

4) Deze waardes hou je best regelmatig in de gaten. Het is aangeraden om minimaal 1 à 2 keer per week de pH-waarde en chloorwaardes op te meten. 


Zoutwatersysteem: 

1) Meet eerst de pH-waarde met een teststrip. De waarde moet tussen de 7 - 7,6 zijn, de ideale pH-waarde is 7,2. Stel indien nodig bij met pH+ of pH-. 

2) Per liter water in je jacuzzi voeg je 3 gram zout toe, wat neerkomt op 3 kg zout per 1000 liter. Het zoutwatersysteem corrigeert verder automatisch de chloorwaarden. 

3) Wanneer je het water van je jacuzzi ververst, voeg dan ook extra zout toe volgens de richtlijnen. 

Tip van Marcel:

Vermijd overdosering van chloor want dat kan je jacuzzi beschadigen. Ververs liever een deel van je water om het chloorgehalte te verlagen. 

Stap 4: Het is aangeraden om het water van je opblaasbare jacuzzi ongeveer om de 3 maanden volledig te verversen.

Stap 5: Wens je je opblaasbare jacuzzi op te bergen in de winter? Ga als volgt te werk: laat je opblaasbare jacuzzi leeglopen en droog deze af met een handdoek om vervolgens in te wrijven met talkpoeder. Talkpoeder voorkomt plakkerigheid van het PVC-materiaal. Om kalkaanslag te vermijden moet je ervoor zorgen dat de motorunit droog is vooraleer je deze opbergt. Let op: de PureSpa van Intex is niet geschikt voor buiten gebruik in de winter. Daarom raden we aan om je jacuzzi op te bergen in de winter of binnen te plaatsen waar de omgevingstemperatuur meer dan 4° C bedraagt en overdag meer dan 12° C. Dit is voordelig voor zowel de levensduur van je toestel als het elektriciteitsverbruik. 

Laat je je jacuzzi liever staan om lekker in op te warmen op een koude winteravond?

Het is aangeraden om je jacuzzi tijdens de wintermaanden niet buiten te plaatsen. Als het vriest kan er beschadiging optreden bij je jacuzzi. Laat het water in je jacuzzi altijd weglopen als je je spa verplaatst! Bovendien zijn alle Lay-Z-Spa modellen uitgerust met Freeze Shield™-technologie, een innovatief verwarmingssysteem dat bevriezing en beschadiging van interne onderdelen voorkomt, door automatisch in te schakelen wanneer de buitentemperatuur 6° C bereikt en uit te schakelen wanneer de temperatuur 10° C bereikt.

5. Extraatjes om jouw jacuzzi te pimpen

Neem een kijkje in ons assortiment accessoires voor de spa en jacuzzi om een echt spa-gevoel bij jouw thuis te creëren. Kies uit extra ledverlichting, een heerlijk geurtje voor het water, een extra hoofdsteun, bekerhouder of dienblad.

-35%
-35%
BSI Aqua Pur Geur Essences Eucalyptus - 250 ml (concentraat)
€ 19,95 € 12,99

Tijdelijk uitverkocht
Intex Spa dienblad met LED
€ 17,95


6. Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)🙋

Er zitten witte vouwlijnen in mijn Intex jacuzzi, hoe komt dat en wat kan ik eraan doen?
De spa is gemaakt van zacht PVC-materiaal. De witte vouwlijnen zijn geen beschadigingen, maar zijn ontstaan doordat de jacuzzi koud werd opgevouwen in de fabriek. Als PVC-materiaal koud is, verkleurt het materiaal van zwart/bruin naar wit. Deze vouwlijnen kan je eenvoudig doen verdwijnen door op de vouwlijnen van de opgeblazen jacuzzi een straaltje warm water (80°C) te laten lopen. Let op: dit zal niet werken als je het warme water in één keer over een groot gedeelte giet, omdat er dan teveel warmteverlies is. In de loop der tijd gaan de vouwlijnen vanzelf weg als de omgevingstemperatuur stijgt bij de opgeblazen jacuzzi.

Het water in mijn jacuzzi is groen / troebel / melkachtig / schuimig, wat kan ik hieraan doen?
In de meeste gevallen komt dit doordat het chloorgehalte van het water te laag is. Wat je dan best doet, is het water van je spa verversen en de wanden schoonmaken met een borstel. Vervang de filter en spuit alle leidingen goed uit. Vul je jacuzzi op met vers water en voeg de juiste chemicaliën toe voor optimale waterwaardes.

Waarom staat er schuim op mijn water?
Dit wijst er meestal op dat het water te hard is en kan je behandelen met een schuimverwijderaar.

Wat is de verbruikskost en de kost van het elektriciteitsverbruik van een opblaasbare jacuzzi?

Dit is afhankelijk van verscheidene factoren.

De verbruikskost is namelijk afhankelijk van de kosten van het water, het elektriciteitsverbruik, de testkits, de chloortabletten…. Zo zorgt bijvoorbeeld een lage omgevingstemperatuur logischerwijs voor een hogere verbruikskost.

De kosten van het elektriciteitsverbruik zijn niet alleen afhankelijk van de kosten van je energieleverancier maar ook van je model. Elk model heeft een eigen kuipinhoud en andere kenmerken van massagejets tot bubbeljets. De voornaamste stroomverbruiker is het verwarmingselement. De meeste jacuzzi's werken op 220-240 V en verbruiken gemiddeld tussen de 2050 en de 2200 watt. We geven altijd mee hoeveel het verwarmingselement van de jacuzzi gemiddeld verbruikt. 

We geven jou een aantal tips om kosten te besparen:

 • Plaats je jacuzzi binnen, zo verbruikt het verwarmingselement minder energie om het water op temperatuur te houden.
 • Het is zuiniger om de verwarming permanent op 30° C te houden als je meermaals per week gebruik maakt van je jacuzzi. 
 • Leg een grondzeil als isolerend laagje onder je jacuzzi.
 • Gebruik een energiebesparende afdekhoes, ook tijdens het opwarmen.

-39%
-39%
BSI Aqua Pur schuimverwijderaar 1L - verhindert schuimvorming
€ 15,50 € 9,49

-20%
-20%
Intex Spa Onderhoudskit
€ 14,99 € 11,99

Heb je nog een vraag waar je geen antwoord op hebt? Aarzel niet om onze jacuzzi-experten te contacteren via 📧  info@hermie.com  of 📞 +32 (0)9 396 59 00 .

Dit artikel interesseert je vast ook:

Meer info? Ontvang al onze tuintips rechtstreeks in je mailbox!

We mailen je alleen handige weetjes, groene adviezen en onze beste promoties & kortingen. Je ontvangt 'm ongeveer 1x per week en je kan op elk moment uitschrijven. Geen spam, beloofd 🤞