Plantsjalot-Mikor-netje-500gr

Plantsjalot Mikor 500gr

Plantsjalot Mikor 500gr

€ 5,50 € 4,13
per stuk (incl. btw)

Plantsjalot Mikor 500gr

Art. nr. 47032
€ 5,50

€ 4,13 per stuk (incl. btw)

Bespaar 25%
Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
Voldoende voorraad
  • Gratis levering vanaf € 40
  • Advies op maat door onze experts
  • Veilig online betalen
Betaal veilig met

Productinformatie "Plantsjalot Mikor 500gr"

  • goede opbrengst
  • heel lange houdbaarheid
  • matige vroegrijpheid
  • ideaal voor in de keuken
Plantsjalot Mikor wordt geplant in maart-april en kan geoogst worden in juli-augustus. De aangeraden minimale plantafstand is 10 cm in de rijen en 20-25 cm tussen de rijen. Deze gele, halflang plantsjalot heeft een uitstekende keukenkwaliteit, een matige vroegrijpheid, een mooie opbrengst en heel lange bewaartijd. Deze plantsjalot wordt in een netje geleverd.

Tip: Sjalot groeit het liefst in de zon, op een warme plaats. Sjalot groeit ook op bijna op alle grondsoorten met een goede structuur, maar het liefst op een bodem van vruchtbare, losse, humusrijke grond die vocht vasthoudt, doch voldoende doorlatend.

Bij een goed onderhouden grond is bemesten niet echt nodig. Indien u toch wat bij bemest gebruik dan geen stikstofrijke meststoffen (zoals stalmest) om kans op ziektes zoals koprot of schimmel te beperken. Gebruik liever een kaliumrijke meststof.

Als het loof van de sjalot neervalt kunnen de sjalotten gerooid worden. Daarna laat je ze drogen tot het loof volledig droog is. Het loof kan je nu verwijderen en de sjalotten bewaren in bakjes in een goed verluchte, droge ruimte. Ook bewaren in de vorm van een vlecht is mogelijk. Hierbij vlechten we het loof van de sjalotten samen met een koord. Die vlecht hangen we dan in een goed verlucht, droge ruimte.

De uienvlieg is zowat het enige mogelijke probleem. Leuk om weten is dat wanneer je sjalotten en wortelen naast elkaar plant, je zal merken dat je minder last hebt van zowel wortel- als uienvlieg. Ook voor knol- en bietsoorten, sla en tomaten vormen goede buren. Erwten en bonen zijn dan weer te vermijden als buren.

Productspecificaties

Plantgroep: Uien, sjalotten en knoflook
Rubriek: Sjalotten
Schilkleur: Rood
Inhoud in KG: 0,5
Gewicht: 0.52 kg
Inhoud: 0.5 kg