Bacterial-50-ml-versnelt-het-ontstaan-van-een-biologisch-evenwicht

Velda Bacterial 50ml - Versnelt het ontstaan van een biologisch evenwicht - Goed voor 5000l vijverwater

Velda Bacterial 50ml - Versnelt het onts...

€ 11,45
per stuk (incl. btw)

Velda Bacterial 50ml - Versnelt het ontstaan van een biologisch evenwicht - Goed voor 5000l vijverwater

Velda
Art. nr. 26650

€ 11,45 per stuk (incl. btw)

Tijdelijk uitverkocht
  • Gratis levering vanaf € 40
  • Advies op maat door onze experts
  • Veilig online betalen
Betaal veilig met

Productinformatie "Velda Bacterial 50ml - Versnelt het ontstaan van een biologisch evenwicht - Goed voor 5000l vijverwater"

Bacterial bevat nitrificerende bacteriecultures in vriesdroge vorm. Indien een verpakking Bacterial van 50ml aan het vijverwater wordt toegevoegd, ontstaan er binnen 24 uur ± 20 miljard in hoofdzaak nitrificerende bacteriën. Hoewel zeer nietig qua afmeting en voor het menselijke oog onzichtbaar, zijn deze bacteriën voor nagenoeg iedere vorm van leven op aarde onontbeerlijk.

Een tuinvijver is een kleine gecreëerde waterbiotoop waarin natuurlijke processen gemakkelijk uit balans raken. Beginnen met bodemsubstraat is essentieel voor helder vijverwater. De waterzuiverende bacteriën hechten zich vast aan dit poreuze materiaal en beginnen direct met de biologische ‘schoonmaak’ van de vijver. Het CO2 en fosfaat wat hierbij vrijkomt, zijn belangrijke voedingsstoffen voor vijverplanten. Extra bacteriën toevoegen stimuleert dit proces. Ook bij bestaande vijvers is het nooit te laat om vijversubstraat uit te strooien, samen met een dosis Bacterial.

Dit vormt de basis om helder water te kunnen garanderen. Dan groeien de planten goed en blijven de vissen gezond. In een verpakking Bacterial zitten miljarden nitrificerende bacteriën die, toegevoegd aan water, direct actief worden. In elk seizoen heeft dit een gunstig effect op de vijver.

Klik hier voor meer onderhoudstips en informatie voor de vijver.

50ml is voldoende voor ongeveer 5000l vijverwater.

Het wordt geadviseerd om elk kwartaal een nieuwe dosis Bacterial te gebruiken, gunstige momenten zijn:

- Bij een nieuwe vijver of filterinrichting.
- Na waterverversing.
- Na gebruik van anti-algmiddelen en vismedicijnen.
- Na het schoonmaken van de filtermaterialen.
- Bij een hoog nitraatgehalte.
- Bij slibvorming op de vijverbodem.
- Als de waterplanten slecht groeien.
- Als er algen ontstaan.
Over Velda

Velda is er om jouw vijver te laten leven. Ooit is het bedrijf begonnen met verschillende producten voor aquaria. Toen de populariteit van de tuinvijver steeg was Velda één van de eersten die hier op inspeelde. Omdat zowel een aquarium als een vijver gesloten systemen zijn waarvoor allerlei wetmatigheden gelden konden eerdere ervaringen met aquaria worden gebruikt bij de productie van artikelen voor vijvers. Inmiddels heeft Velda vele jaren ervaring en kan zich met recht expert noemen op het gebied van vijvers. Er wordt een uitgebreid assortiment geboden voor zowel de aanleg als het onderhoud van jouw vijver. Zo kan je hier onder andere terecht voor jouw bodem en planten, watermiddelen, algenbestrijding, filtratie en visvoer. Bij Velda wordt het verbeteren en vernieuwen van de productiemiddelen als een continu proces gezien. Dit leidt er dan ook toe dat de kwaliteit altijd gewaarborgd wordt en jouw vijver er mooi bij zal liggen.

Productspecificaties

Gewicht: 0.05 kg
Inhoud: 0.05 l
Verpakkingsafmetingen: 5L x 5B x 10H cm