Feromoon-indische-meelmot-Plodia-interpunctella-

Biogrowi Biogroei Feromoon tegen Indische meelmot (Plodia interpunctella) - Insectenbestrijding

Biogrowi Biogroei Feromoon tegen Indisch...

€ 7,99
per stuk (incl. btw)

Biogrowi Biogroei Feromoon tegen Indische meelmot (Plodia interpunctella) - Insectenbestrijding

Biogrowi
Art. nr. 201878397

€ 7,99 per stuk (incl. btw)

Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
11 stuks op voorraad
  • Gratis levering vanaf € 40
  • Advies op maat door onze experts
  • Veilig online betalen
Betaal veilig met

Productinformatie "Biogrowi Biogroei Feromoon tegen Indische meelmot (Plodia interpunctella) - Insectenbestrijding"

  • Bio oplossing tegen Indische meelmotten
  • Actieradius van 50 m
  • Werkingsduur van 6 weken

De Indische meelmot is een mot die over de hele wereld verspreid is en ongeveer 1 cm groot is. In tegenstelling tot de Grauwe meelmot, tast deze mot niet alleen meel, maar ook veel andere voedingsmiddelen aan. Om deze reden wordt het de voorraadmot genoemd, omdat het allerlei granen en graanproducten, gedroogde vruchten, chocolade en koekjes kan aantasten. De besmetting gebeurt door besmet voedsel te kopen, waarna de larven zich door nieuwe verpakkingen van karton en plastic eten om nieuwe voedingsmiddelen aan te tasten.

Als je last hebt van Indische meelmotten in je keukenkasten, is het raadzaam om gebruik te maken van lijmplaten of een funnelval in combinatie met dit feromoon. Je kunt deze feromooncapsules bestellen om de motten aan te trekken en te vangen. Voor het vangen van de motten heb je een bijpassende val nodig. Als je veel meelmotten hebt, kun je een funnelval gebruiken. Leg het feromoon op de lijmplaat en de motten worden aangetrokken en blijven hangen in de lijm.

De feromooncapsules zijn per stuk verpakt en gaan zes weken mee. Het feromoon vangt de mannelijke motten weg om de cyclus van de Indische meelmot te doorbreken. De feromonen hebben een actieradius van 50 meter en de val moet minstens zes weken blijven staan ​​of totdat de volledige plaag is opgeruimd. Aangezien de larven zich in kleine kiertjes kunnen verschuilen, wordt aangeraden om de feromoonval nog minstens een maand na de laatste waarneming van motten te laten hangen. Controleer ook 's nachts omdat de motten vooral 's nachts vliegen.

Naast het gebruik van feromonen, kan je nog enkele aanvullende maatregelen nemen, zoals het verwijderen van alle aangetaste voedingsmiddelen uit de kast, het controleren van gesloten verpakkingen op inboorgaten van de larven, het ontsmetten van de kast met azijn of etherische oliën op basis van lavendel en het bewaren van nieuwe voedingsmiddelen in gesloten plastic voorraaddozen.

Productspecificaties

Bestrijding en preventie van...: Kruipende insecten, Vliegende insecten
Categorie tuin: Insecten & vogels
Diervriendelijk: Ja
Gebruikslocatie: Buiten
Productgroep: Feromonen en lokproduct
Substantie: Feromonen en lokstoffen
Type probleem: Motten
Biologisch gecertificeerd: Ja
Inhoud: 1 stuk(s)