Feromoon-kleine-wintervlinder-Operophtera-brumata-

Biogrowi Biogroei Feromoon tegen kleine wintervlinder (Operophtera brumata) - Insectenbestrijding

Biogrowi Biogroei Feromoon tegen kleine ...

€ 6,00
per stuk (incl. btw)

Biogrowi Biogroei Feromoon tegen kleine wintervlinder (Operophtera brumata) - Insectenbestrijding

Biogrowi
Art. nr. 201878396

€ 6,00 per stuk (incl. btw)

Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
10 stuks op voorraad
  • Gratis levering vanaf € 40
  • Advies op maat door onze experts
  • Veilig online betalen
Betaal veilig met

Productinformatie "Biogrowi Biogroei Feromoon tegen kleine wintervlinder (Operophtera brumata) - Insectenbestrijding"

  • Bio oplossing tegen kleine wintervlinders
  • Werkingsduur van 4-6 weken
  • Tot 2 jaar bewaarbaar in de diepvries

Feromonen zijn chemische stoffen die tussen individuen van dezelfde soort worden uitgewisseld en die hun gedrag beïnvloeden. Er zijn verschillende soorten feromonen beschikbaar, zoals seksferomonen die mannelijke vlinders over lange afstanden naar vrouwtjes lokken. Deze eigenschap kan worden benut om plaaginsecten in een val te vangen. Feromonen zijn zeer specifiek voor een bepaalde soort. De effectiviteit van een feromoon hangt af van de samenstelling, hoeveelheid, concentratie en klimatologische omstandigheden.

Een deltaval of funnelval met de feromooncapsule 'Operophtera brumata' wordt gebruikt om de kleine wintervlinder te vangen. Het ophangen van de val begint eind oktober, wanneer de eerste nachtvorst optreedt, tot en met december, of tot januari in het geval van een zachte winter. De feromooncapsule blijft zes weken actief (vier weken bij warm weer). Het is belangrijk om te onthouden dat de feromoonval gedurende meerdere jaren moet worden gebruikt om de populatie van kleine wintervlinders te verminderen.

Om de feromoon geur zuiver te houden, moet je handschoenen dragen bij het bevestigen van de feromooncapsule in de val. Bij gebruik van een deltaval kan de feromooncapsule rechtstreeks in het midden van de lijmplaat worden geplaatst of in het bijbehorende feromoonmandje worden gelegd dat met een ophangsysteem aan de nok van de val wordt bevestigd. Beide methoden zijn geschikt.

Bij het gebruik van een plastic funnelval moet de feromoonampul in het feromoonmandje worden geplaatst en vervolgens in het deksel van de funnelval worden geklemd. Als er sprake is van een grote populatie van wintervlinders, is het beter om een funnelval te gebruiken. De lijmplaat van een deltaval kan namelijk al in één nacht vol zitten met mannelijke vlinders. Als je toch een deltaval gebruikt, is het raadzaam om extra lijmplaten te bestellen.

Feromonen kunnen gedurende 2 jaar in de diepvries worden bewaard. De feromonen zijn individueel verpakt in een aluminium zakje, zodat de geuren van de diepvries niet vermengd kunnen worden met de feromoongeur.

Productspecificaties

Bestrijding en preventie van...: Vliegende insecten, Vretende en zuigende insecten
Categorie tuin: Insecten & vogels
Diervriendelijk: Ja
Gebruikslocatie: Buiten
Productgroep: Feromonen en lokproduct
Substantie: Feromonen en lokstoffen
Type probleem: Motten
Biologisch gecertificeerd: Ja
Inhoud: 1 stuk(s)