Luxan-Nematoden-engerlingen-capsa-1-stuk-max-100-m-

Luxan Nematoden engerlingen capsa 1 stuk (max 100 m²)

Luxan Nematoden engerlingen capsa 1 stuk...

€ 39,99
per stuk (incl. btw)

Luxan Nematoden engerlingen capsa 1 stuk (max 100 m²)

Luxan
Art. nr. 201824596

€ 39,99 per stuk (incl. btw)

Nu besteld, uiterlijk morgen verzonden
Haast je, nog maar 4 stuks beschikbaar
  • Gratis levering vanaf € 40
  • Advies op maat door onze experts
  • Veilig online betalen
Betaal veilig met

Productinformatie "Luxan Nematoden engerlingen capsa 1 stuk (max 100 m²)"

Nema-T-Bag Capsa Aaltjes tegen Engerlingen van Luxan bestrijd eenvoudig en op natuurlijke wijze Engerlingen, Ritnaalden, Aardrupsen en ui- en wortelvieg.

Wat zijn Engerlingen
Engerlingen zijn de larven van de Meikever. Ze kunnen grote schade aanrichten aan grasvelden, doordat ze de wortels opeten en op die manier het gras laten afsterven.
Je vindt de larven net onder de wortels van het gras. Opvallend beeld is dat het gras vaal wordt van kleur en later ook geel.

Bestrijding met aaltjes
Aaltjes zijn eigenlijk heel kleine wormpjes die vrij in de natuur voorkomen. Deze specifieke soort bestrijd larven, zoals die van de Meikever, maar is voor andere dieren, zoals vogels en huisdieren ongevaarlijk.
De aaltjes worden vermengt met water over het gras gegoten. De aaltjes treden de larven binnen via de huid en maken ze ziek, waardoor deze vrijwel direct stoppen met eten. Na enkele dagen gaan ze dood. Wanneer de larven door vogels worden gegeten dan hebben die daar totaal geen last van.


Toepassing
Het bestrijden van Engerlingen met aaltjes is heel eenvoudig, het enige wat u nodig heeft is een verpakking aaltjes en een drukspuit of gieter. De meest geschikte drukspuiten hebben wij geselecteerd en kunt u voordelig mee bestellen met de aaltjes op onze website. U kunt ook gebruik maken van de Luxan Nema-T-Pot die u kunt aansluiten op de tuinslang.

De bestrijding kan het beste 's avonds plaatsvinden wanneer de zon niet meer op het gras schijnt. Spuit eerst het gras nat. Meng daarna de aaltjes met water (zie handleiding voor de verhoudingen) en laat dit heel even staan, roer nogmaals om en vul de drukspuit. Spuit hierna het gras nat. Hierna kunt u rustig wachten tot de aaltjes de Engerlingen bestrijden, de natuur doet zijn werk.

Een uitgebreide handleiding en verhoudingen vind u in de verpakking, de aaltjes kunnen ook met een gieter uitgezet worden, houd u wel rekening met het feit dat de opgegeven vierkante meters gehalveerd worden. Na de behandeling is het aan te raden het gras te sproeien en dit 2 weken lang vochtig te houden voor het beste resultaat.


Aantal behandelingen
Aangeraden wordt na 3 dagen de behandeling te herhalen voor een optimaal resultaat.

Inhoud verpakking
2 zakjes met nematoden goed voor het 1x behandelen van 50 vierkante meter per zakje.

De aaltjes zijn in een gesloten zakje lang houdbaar (minimaal 6 maanden) op kamer temperatuur.

Productspecificaties

Bestrijding en preventie van...: Kruipende insecten, Vretende en zuigende insecten
Categorie tuin: Insecten & vogels
Gebruikslocatie: Buiten
Productgroep: Aaltjes/nematoden
Rendement in m² per verpakking: 100
Substantie: Feromonen en lokstoffen
Type probleem: Engerlingen
Inhoud in stuks: 1
Inhoud: 1 stuk(s)