Plantsjalot-Longor-netje-250gr-Verbeterde-Cuisse-de-poulet-

Franse plantsjalot Longor netje 250gr

Franse plantsjalot Longor netje 250gr

€ 2,99
per stuk (incl. btw)

Franse plantsjalot Longor netje 250gr

Verbeterde Franse 'Cuisse de poulet'

Art. nr. 201803721

€ 2,99 per stuk (incl. btw)

Tijdelijk uitverkocht
  • Gratis levering vanaf € 40
  • Advies op maat door onze experts
  • Veilig online betalen
Betaal veilig met

Productinformatie "Franse plantsjalot Longor netje 250gr"

  • matige opbrengst
  • lange houdbaarheid
  • vrij goede vroegrijpheid
  • ideaal voor in de keuken

De Franse plantsjalot Longor (ook: verbeterde versie van Cuisse de Poulet) kan zowel in het voorjaar als het najaar aangeplant worden. De aangeraden minimale plantafstand is 10 cm in de rijen en 20-25 cm tussen de rijen. Deze gele, lang plantsjalot heeft een uitstekende keukenkwaliteit, een goede vroegrijpheid, een behoorlijk opbrengst en lange bewaartijd. Deze plantsjalot wordt in een netje geleverd.

Tip: Sjalot groeit het liefst in de zon, op een warme plaats. Sjalot groeit ook op bijna op alle grondsoorten met een goede structuur, maar het liefst op een bodem van vruchtbare, losse, humusrijke grond die vocht vasthoudt, doch voldoende doorlatend.

Bij een goed onderhouden grond is bemesten niet echt nodig. Indien u toch wat bij bemest gebruik dan geen stikstofrijke meststoffen (zoals stalmest) om kans op ziektes zoals koprot of schimmel te beperken. Gebruik liever een kaliumrijke meststof.

Als het loof van de sjalot neervalt kunnen de sjalotten gerooid worden. Daarna laat je ze drogen tot het loof volledig droog is. Het loof kan je nu verwijderen en de sjalotten bewaren in bakjes in een goed verluchte, droge ruimte. Ook bewaren in de vorm van een vlecht is mogelijk. Hierbij vlechten we het loof van de sjalotten samen met een koord. Die vlecht hangen we dan in een goed verlucht, droge ruimte.

De uienvlieg is zowat het enige mogelijke probleem. Leuk om weten is dat wanneer je sjalotten en wortelen naast elkaar plant, je zal merken dat je minder last hebt van zowel wortel- als uienvlieg. Ook voor knol- en bietsoorten, sla en tomaten vormen goede buren. Erwten en bonen zijn dan weer te vermijden als buren.

🙋 Lees meer UI-stekende tips voor het kweken van pootgoed in onze blog "Kweek jouw smaakmakers: ui, sjalot & knoflook"!

Productspecificaties

Plantgroep: Uien, sjalotten en knoflook
Rubriek: Sjalotten
Schilkleur: Rood
Inhoud in KG: 0,25
Gewicht: 0.26 kg
Inhoud: 0.25 kg