Nematoden-taxuskever-buxusmot-kraussei-1stuk-max-15-m-

Edialux Nema-t-bag Kraussei: aaltjes tegen taxuskever, (buxusmot) rupsen en rouwvarenmuggen (potgrondvliegjes) voor max. 15m² (BIO)

Edialux Nema-t-bag Kraussei: aaltjes teg...

€ 26,95
per stuk (incl. btw)

Edialux Nema-t-bag Kraussei: aaltjes tegen taxuskever, (buxusmot) rupsen en rouwvarenmuggen (potgrondvliegjes) voor max. 15m² (BIO)

Edialux
Art. nr. 201692726

€ 26,95 per stuk (incl. btw)

Nu besteld, uiterlijk morgen verzonden
Haast je, nog maar 6 stuks beschikbaar
  • Gratis levering vanaf € 40
  • Advies op maat door onze experts
  • Veilig online betalen
Betaal veilig met

Productinformatie "Edialux Nema-t-bag Kraussei: aaltjes tegen taxuskever, (buxusmot) rupsen en rouwvarenmuggen (potgrondvliegjes) voor max. 15m² (BIO)"

  • De biologische oplossing
  • Bestrijd de taxuskever, (buxus)rupsen & varenrouwmuggen
  • Geschikt voor 15m²
  • Kan buiten de koeling bewaard worden gedurende enkele weken

Nema-T-Bag Kraussei is een mengeling van aaltjes ter bestrijding van taxuskevers, rouwvarenmuggen en rupsen, zoals die van de buxusmot. 🐛 De ecologische oplossing!

De aaltjes Steinernema Kraussei zijn microscopisch kleine rondwormen die in de bodem leven. De aaltjes dringen de larven van taxuskevers binnen, vreten ze volledig op en leggen er hun eitjes in. Na 2 tot 6 weken verschijnen er weer nieuwe aaltjes, die opnieuw hun werk doen, net zo lang als er larven in de bodem zijn. Voor de bladbehandeling van rupsen en buxusmot is het noodzakelijk de rupsen te raken op of onder de bladeren. Wanneer er terug rupsen uit hun eitjes komen is herbehandeling met een tweede T-Bag aangewezen.

Bladtoepassing:
• Zorg ervoor dat de plant vooraf en minstens twee uur na de behandeling vochtig blijft, zonder dat het water van de bladeren druipt, voor een optimaal resultaat
• Insect moet fysiek geraakt worden
• De bestrijding van de buxusmot, coloradokever en trips dient in 2 fasen te gebeuren om eerst het insect te doden en daarna ook de nieuwe larven die uit de eitjes komen (aaltjes tasten de eitjes niet aan)
• Toe te passen van zodra plaaginsecten waargenomen worden, van april tot oktober (minimum 10°C) Aan te brengen met een gieter of nog beter met een mengtoestel voor aaltjes. Besproei eerst de te behandelen plaats overvloedig met water zodat deze al vochtig is. Begin eerst met de zones die het meest schade hebben geleden en besproei verder alle plekken waar je de aanwezigheid van plaaginsecten vermoedt.

Opgelet: zorg ervoor dat de grond goed nat is vooraleer u de nematoden aanbrengt + dat de grond ook nat blijft! Als de grond uitdroogt krijgen de aaltjes niet de kans om diep tot in de bodem door te dringen en is de behandeling dus minder effectief.


Over Edialux
Edialux is het merk voor duurzame oplossingen bij netelige huis- en tuinproblemen. Of je nu last hebt van vervelende insecten of knaagdieren in jouw woning, je de tuinmeubelen van een laag groene aanslag moet verlossen of je het onkruid tussen jouw terras ziet opkomen, Edialux weet met elk probleem wel raad!

Productspecificaties

Aanbevolen dosering: 1 T-bag per 7,5m²
Bestrijding en preventie van...: Kruipende insecten, Vliegende insecten, Vretende en zuigende insecten
Categorie tuin: Insecten & vogels
Gebruikslocatie: Buiten
Productgroep: Aaltjes/nematoden
Rendement in m² per verpakking: 15
Samenstelling: Aaltjes Steinernema Kraussei
Substantie: Levende/nuttige insecten
Toepassingsperiode: April, Augustus, Juli, Juni, Maart, Mei, Oktober, September
Type probleem: Buxusmot, Kevers, Motten, Rupsen, Taxuskevers
Biologisch gecertificeerd: Ja
Inhoud in stuks: 1
Gewicht: 0.04 kg
Inhoud: 1 stuk(s)
Verpakkingsafmetingen: 4L x 10B x 17H cm